Tapahtuman oletuskuva

Ymmärrä Googlea niin Google ymmärtää viestisi – osa 1: Hakukoneoptimoinnin (SEO) etäkoulutus

4.5.2021 09:00

Teams. Webinaarilinkki lähetetään myöhemmin kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille.

Pohditko, miksi nettisivusi sisältö katoaa Googlen syövereihin? Tai kenties sitä, miksi Wordpress näyttää punaista blogisi SEO-asetusten kohdalla? Tai vaikkapa sitä, miten saisit enemmän kävijöitä nettisivuillasi kerrotun tärkeän viestin äärelle? 

Google on tärkeä osa viestijän työtä. Ymmärtämällä sitä, miten Google toimii, voimme ymmärtää myös paremmin, miten verkkosivuviestintää pitäisi tehdä, millaisia asioita siinä tulisi huomioida sekä sitä, miten verkkosivuihin liittyvistä asioista pitäisi puhua tai kenties mitä yhteistyökumppaneilta olisi hyvä vaatia ja odottaa.

Mitä?

Ymmärrä Googlea niin Google ymmärtää viestisi on kahdesta osasta koostuva etäkoulutussarja Viestin jäsenille, missä perehdytään niin orgaanisen kuin maksetunkin näkyvyyden saamiseen Googlessa. Koulutukset pureutuvat SEO:n ja SEM:n maailmaan käytännönläheisestä näkökulmasta ja pureutuvat siihen, miksi viestijän olisi hyvä ymmärtää näitä kahta yhdessä, jotta myös Google tukisi sisällön näkymistä mahdollisimman hyvin.

Parhaimman hyödyn tästä kokonaisuudesta saat osallistumalla kumpaankin koulutuskertaan, mutta voit myös halutessasi ilmoittautua vain toiseen. Huomaathan, että kumpaankin koulutuskertaan pitää ilmoittautua erikseen ja niistä tulee erilliset webinaarilinkit.

Koulutukset tallennetaan.

Koulutuksen ensimmäinen osa

Koulutuksen ensimmäisessä osassa perehdymme puolentoista tunnin ajan organiseen näkyvyyden saamiseen eli hakukoneoptimointiin (SEO). Koulutuksen aikana hakukoneoptimoinnin syväluotaava asiantuntija Samu Hurskainen opastaa meidät perusteiden pariin.

Koulutuksen tavoitteena on oppia ymmärtämään, mistä hakukoneoptimoinnissa on kyse ja mitä siltä tai sitä tekeviltä muilta tahoilta voi odottaa.

Koulutuksen aikana:

  • Opit selvittämään, mitä hakusanoja ihmiset hakevat Googlesta
  • Opit ymmärtämään, miksi ihmiset tekevät Google-hakuja ja mitkä hakusanat ovat aidosti hyödyllisiä
  • Opit mitä asioita Google haluaa näyttää käyttäjilleen
  • Opit tuottamaan sellaista organisaatiollesi hyödyllistä sisältöä, mistä Google tykkää
  • Opit analysoimaan kilpailutilannetta
  • Opit perusteet linkkien merkityksestä ja kuinka niitä voi saada sivustollesi
  • Pääset näkemään, kuinka WordPressissä luodaan hakukoneoptimoitua sisältöä
  • Saat ensikosketuksen erilaisiin maksuttomiin ja maksullisiin työkaluihin, jotka helpottavat elämääsi Googlen kanssa

Koulutuksen jälkeen pystyt siis luomaan ja muokkaamaan sisältöä, jota Google arvostaa.

Kenelle?

Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille viestijöille, jotka työskentelevät jo jollain tavalla verkkosivuviestinnän parissa tai uskovat joskus työskentelevänsä. Koulutus sisältää myös kaikille mielenkiintoista tietoa siitä, miten Google toimii ja miten sillä pystytään vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin. Koulutuksessa käydään laajasti läpi ne perusteet, joiden ymmärtäminen voi auttaa markkinoinnin kanssa tehtävässä yhteistyössä sekä oman organisaation nettisivujen kehittämisessä. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tähän koulutuksen ensimmäiseen osaan sivun alaosasta. Mukaan mahtuu 250 nopeinta Viestin jäsentä. Jos haluat täyden hyödyn irti tästä kokonaisuudesta, voit ilmoittautua tästä myös koulutuksen toiseen osaan. 

Kouluttajana toimii Samu Hurskainen, joka on tehnyt hakukoneoptimointia päätoimisesti yli kuusi vuotta. Samu on työskennellyt niin pörssiyhtiöiden kuin elinkeinonharjoittajien kanssa hyvin monialaisesti. Viimeisimpänä hän on toiminut energiayhtiö Väreellä kasvuhakkerin roolissa ja moninkertaistanut orgaanisen liikenteen puolessa vuodessa.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

4.5.2021 09:00

Päättyy:  

4.5.2021 10:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams. Webinaarilinkki lähetetään myöhemmin kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille.