Tapahtuman oletuskuva

Opiskelijoiden & vastavalmistuneiden mentorointiohjelma 2022

18.10.2022 16:00

Etätoteutus. Linkit lähetetään myöhemmin ohjelmaan ilmoittautuneille

“Niin mitä sä oikein teet, kun valmistut?”

 – Sen kun tietäisi. 

Viestinnän opinnot tarjoavat todella paljon erilaisia urapolkuja ja toisinaan on mahdotonta tietää, mikä olisi itselle se oikea suunta. Unelmat saattavat tuntua epärealistisilta tai niitä ei ole olemassakaan. Uratuska hiipii pikkuhiljaa mielen sopukoihin ja yrittää tehdä meistä selvää. Mutta miten siitä pääsee eroon ja mistä löytää alku omalle urapolulle?

 

Mitä?

Viestin opiskelijajäsenille ja vastavalmistuneille jäsenille tarkoitetussa mentorointiohjelmassa pureudutaan juuri siihen, mistä se oma urapolku löytyisi ja millaisia asioita siinä voisi näkyä. Kirkastamme erilaisia uravaihtoehtoja ja erityisesti omia vahvuuksia sekä osaamista. Pureudumme myös sihen, miten uran alkuvaiheessa omaa osaamista voisi perustella.

Viestin mentorointiohjelman sisältöä on uudistettu yhdessä opiskelijoiden kanssa. Mentorointiohjelma koostuu kolmesta yhteisestä luentotyylisestä tapaamisesta, mitkä ovat avoimia kaikille opiskelijajäsenillemme sekä vastavalmistuneille jäsenille. Lisäksi voit ilmoittautua mukaan luentojen ohella käytäviin ryhmämentorointeihin, joissa pääset verkostoitumaan myös muiden alan opiskelijoiden kanssa. 

Mentorointiryhmät muodostetaan yhteisten kiinnostuksen kohteiden, toiveiden ja tavoitteiden perusteella ja jokaiselle pienryhmälle etsitään oma mentori, jolla on kokemusta toivotuista aiheista. Ryhmätapaamiset sovitaan erikseen ryhmän osallistujien ja mentorin kesken. Tapaamisia suositellaan sovittavan vähintään kolme.

Mentorointiohjelma järjestetään syksyllä 2022 ja haku ohjelmaan alkaa 9.6. Ohjelma toteutetaan teknologiavälitteisesti, jotta mahdollisimman monella opiskelijalla ja vastavalmistuneella on mahdollisuus osallistua eri puolilta Suomea. Mentorointiohjelman tueksi sekä aktoreille että mentoreille jaetaan Viestin oma mentorointiopas.

 

Mentorointiohjelman sisältö

 

Kaikille yhteiset webinaarit:

18.10. klo 16–17.30 Monta eri polkua – inspiroivia tarinoita työelämästä

Kuten todettua, viestinnän opintojen jälkeen tai niiden aikana on mahdollista tarttua monenlaisiin työtehtäviin. Käymme aloitustapaamisessa läpi, millaisia erilaisia urapolkuja viestinnän alalta mahdollisesti löytyy ja millaisia polkuja muilla nuorilla asiantuntijoilla on takanaan? Lisäksi käymme läpi mentorointiohjelman rakennetta.

Puhumassa Viestin viestintäpäällikkö Anni Haaparanta ja useampi nuori asiantuntija, joista kuulemme myöhemmin lisää!

1.11. klo 16–17.00 Mikä minusta voisi tulla isona – oman jutun löytäminen viestinnän kentällä 

“Mikä sinusta tulee isona” on yksi maailman rasittavimmista kysymyksistä, jota kuulemme jo lapsesta lähtien. Kysymykseen ei ole olemassa yksinkertaista vastausta, eikä tarvitsekaan olla. Tällä kerralla pohdimme sitä, mistä oman jutun voisi löytää viestinnän kentällä tai löytyykö sitä edes sieltä.

Puhumassa Viestin viestintäpäällikkö Anni Haaparanta.

29.11. klo 16.00–17.00 Miten nyhjästä tyhjästä? – Osaamisen kartuttaminen ja sanoittaminen

Opiskelijat ja vastavalmistuneet pohtivat toisinaan, miten omaa osaamista voisi perustella, kun sitä ei vielä ole. Osaamista ei nyhjästä tyhjästä, sillä jokaiselle meille on karttunut elämän aikana kokemuksia ja oppeja, joita voi hyödyntää työnhaussa ja oman urapolun suuntaamisessa. Tällä kerralla pohdimme, mitä osaamista viestinnän alalla tarvitaan, miten omaa osaamista voisi sanottaa ja miten sitä voisi kerryttää lisää. Käymme myös läpi, millaisella portfoliolla ja hissipuheella pystyt perustelemaan omaa osaamistasi.

Webinaarin pitää Viestin viestintäpäällikkö Anni Haaparanta.

 

Ryhmämentorointi

Lisäksi voit ilmoittautua ryhmämentorointiin, jossa pääset keskustelemaan muiden, samoista asioista kiinnostuneiden opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden sekä mentorin kanssa tarkemmin oman uran rakentamisesta ja aloittamisesta. Tapaamisajat sovitaan ryhmän kesken erikseen.

Ryhmämentorointiin mahtuu rajallinen määrä osallistujia, minkä vuoksi ilmoittautuminen päättyy myös aiemmin, jotta ehdimme muodostamaan ryhmät ja etsimään mentorit. Ohjelmaan valitut osallistujat ilmoitetaan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä.

 

Mentorointiohjelman jälkeen

Mentorointiohjelman jälkeen sinulla on kirkkaammat ajatukset omista kiinnostuksen kohteistasi, uran starttaamisesta ja olet valmiimpi tuleviin harkkahakuihin tai ensimmäisen asiantuntijapestin löytämiseen.

 

Kenelle?

Opiskelijat ja kevään 2022 aikana valmistuneet

Opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden mentorointiohjelma on nimensä mukaisesti suunnattu opiskelijoille ja kevään 2022 aikana valmistuneille. Varauduthan todistamaan opiskelijastatuksesi tai valmistumisesi päivämäärän. Työssäkäyvien mentorointiohjelman löydät täältä.

Ohjelma on avoin ja maksuton Viestin jäsenille, jotka kaipaavat tukea oman osaamisen kirkastamiseen sekä urapolun rakentamiseen. 

Viestin jäsenyys on maksaa opiskelijoille 2,70 e/kk. Jäseneksi pääset liittymään tästä.

 

Mentoriksi?

Koetko, että sinulla olisi annettavaa urapolkuaan pohtiville opiskelijoille tai vastavalmistuneille? Mentoriksi voivat hakea kaikki mentoroinnista kiinnostuneet. Mentorina sinun ei siis tarvitse olla Viesti ry:n jäsen. Huomaathan, ettei mentoroinnista makseta palkkioita.

 

Mentorointiohjelmaan ilmoittautuminen

  • Ilmoittaudu mukaan sivun loppuosasta
  • Valitse haluamasi "lipputyyppi", klikkaa + -painikkeesta kerran ja sen jälkeen klikkaa "ilmoittaudu". Seuraavaksi sinulle avautuu ilmoittautumislomake. Vastaa kysymyksiin huolellisesti – muodostamme ryhmät vastausten perusteella.
  • Saat täyden hyödyn irti Viestin mentorointiohjelmasta, jos ilmoittaudut sekä ryhmämentorointeihin että yhteisiin luentoihin. Valitse siinä kohtaa lipputyypiksi “Aktori (ryhmämentorointi+luennot)”.
  • Mentorointiin ilmoittautuminen on sitova

Huomaathan, että voimme ottaa vain rajallisen määrän osallistujia mukaan ryhmämentorointiin. Ryhmämentorointiin valituille aktoreille ilmoitetaan mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen (loppuu 22.9.). Lähtökohtaisesti pyrimme mahduttamaan kaikki halukkaat mukaan.

 

Pelkkiin webinaareihin ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua myös pelkkiin luentoihin valitsemalla sivun alaosasta kohdan “webinaarit”. Huomaathan, että luennotkin on tarkoitettu vain Viestin opiskelijajäsenille tai kevään 2022 aikana valmistuneille jäsenille. Webinaareihin voit ilmoittautua pidempään, aina 27.11. klo 23.59 asti. 

Saat osallistumislinkin aina viimeistään tapahtumapäivän aamuna.

Suosittelemme kuitenkin lämpimästi myös ryhmämentorointiin osallistumista, jossa pääset tarkemmin tutustumaan sinua kiinnostaviin aiheisiin, uramahdollisuuksiin ja samoista aiheista kiinnostuneisiin muihin opiskelijoihin – tuleviin kollegoihisi.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

18.10.2022 16:00

Päättyy:  

29.11.2022 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Etätoteutus. Linkit lähetetään myöhemmin ohjelmaan ilmoittautuneille