Tapahtuman oletuskuva

Mentorointiohjelma 2022

8.9.2022 16:00

Live / Etä. Katso toteutustapa tapaamiskohtaisesti.

Kaipaatko tukea urapolkusi rakentamiseen ja osaamisesi kirkastamiseen? Hae Viestin mentorointiohjelmaan syksylle 2022! Mentorointiohjelma on suunnattu työssäkäyville. 

 

Mitä?

Syksyn mittaisessa mentorointiohjelmassa keskitytään ammatilliseen kasvuun ja oman urapolun muotoiluun mentoreiden, uravalmentajien ja muiden asiantuntijoiden opastuksella. Viestin mentorointiohjelma toteutetaan yhteistyössä uravalmennukseen erikoistuneen Coollan kanssa. 

 

Mentorointiohjelman sisältö

Mentorointi koostuu ryhmätapaamisista ja henkilökohtaisista tapaamisista oman mentorin kanssa.

 

Henkilökohtaiset tapaamiset

Jokaiselle mentoroitavalle eli aktorille etsitään henkilökohtaisiin tarpeisiin, tavoitteisiin ja kiinnostuksen kohteisiin sopiva mentori eli kokeneempi viestijä, jonka tehtävä on mm. tukea aktorin ammatillista kehittymistä viestinnän kentällä. 

Mentorin ja aktorin tapaamisia suositellaan sopimaan vähintään neljä kappaletta. Parit sopivat tapaamisten aikataulusta keskenään. 

 

Ryhmätapaamiset

Lisäksi mentorointiohjelmassa on viisi 1,5 h ryhmätapaamista, joissa käsitellään eri asiantuntijoiden johdolla oman urapolun muotoiluun ja kirkastamiseen liittyviä teemoja. Ryhmätapaamisissa saa myös muilta aktoreilta vertaistukea omaan uraan liittyvien kysymysten pohdiskeluun. 

Osa tapaamisista järjestetään etänä ja osa livenä. Tarkemman ryhmätapaamisten ohjelman päivämäärineen, kellonaikoineen ja toteustapoineen löydät seuraavan alaotsikon alta.


Ryhmätapaamisten teemat ja aikataulu

Huomaathan, että kellonajat vaihtelevat toteutustavan mukaan!

 • 8.9. klo 17–18.30 Aloitustapaaminen ja ryhmään tutustuminen LIVE

  Mistä mentorointiohjelma koostuu ja millaisia ovat muut mukana olevat asiantuntijat? Ensimmäisessä tapaamisessa tutustumme toisiimme ja käymme läpi mentorointiohjelman rakennetta. Lisäksi jokainen osallistuja muodostaa mentorointiohjelmalle oman tavoitteensa.

 • 22.9. klo 16–17.30 Oma osaaminen nyt ja tulevaisuudessa ETÄ

  Oman urapolun kirkastaminen lähtee oman osaamisen tunnistamisesta ja sanoittamisesta, mutta miten se tehdään? Entä miltä näyttävät viestijän tulevaisuuden näkymät – millaista osaamista siis tulevaisuudessa tarvitaan? Toisessa ryhmätapaamisessa sukellamme oman osaamisen syvään päätyyn ja tutustumme myös viestijän osaamisen tulevaisuudennäkymiin.

 • 13.10. klo 16–17.30 Itsevarmuutta asiantuntijuuteen ETÄ

  Miten löytää itsevarmuutta ja rohkeutta omista vahvuuksista ja osaamisesta? Miten edes tunnistaa omat vahvuudet?Vahvuudet ovat osaamisen lisäksi tärkeä osa asiantuntijuutta. Kolmannella tapaamiskerralla pyrimmekin tunnistamaan osaamisen lisäksi vahvuudet ja löytämään itsevarmuutta sekä luottamusta omaan asiantuntijuuteen. 

 • 17.11. klo 16–17.30 Unelmat & inspiroivat uratarinat ETÄ

  Mistä omat uraunelmat muodostuvat – tai ovatko ne edes tarpeellisia? Tätä pohdimme neljännellä tapaamiskerralla, jossa pääsemme myös inspiroitumaan muiden viestijöiden uratarinoista.

 • 13.12. klo 17-18.30 Merkityksellisen urapolun muotoilu LIVE

  Haaveiletko uudenlaisista työtehtävistä? Toisenlaisesta urasuuntauksesta? Tai kenties johtotehtävistä?

  Kun pohja omasta osaamisesta, vahvuuksista ja unelmista on kirkastunut, on aika tuoda kaikki konkretiaan. Viimeisellä kerralla siis pohdimme, mistä palikoista itselle mielekäs urapolku muodostuu ja miten lähteä muotoilemaan sekä toteuttamaan työelämästä oman näköistä.

Ryhmätapaamisten lisäksi jokainen aktori sopii mentorinsa kanssa kahdenkeskisistä tapaamisistaan.

 

Mentorointiopas

Mentorin kanssa pidettävien henkilökohtaisten tapaamisten ja ryhmätapaamisten lisäksi saat käyttöösi mentorointioppaan. Opas sisältää mentorointipolkua tukevia tehtäviä, joiden avulla pystyt mm. kirkastaman osaamistasi ja löytämään vahvuutesi.

 

Materiaalipankki tukemassa aktoria ja mentoria

Lisäksi mentorointiohjelmalla on olemassa oma materiaalipankki, josta löydät mentorointiprosessia tukevia sisältöjä. Materiaalipankin nettisivuilla pystyt myös chattailemaan Coollan uravalmentajien kanssa ja kysymään tukea sekä aktorina että mentorina toimimiseen milloin tahansa!

 

Hinta

Mentorointiohjelma maksaa ohjelmaan valituille aktoreille 290 € (hinta sisältää ALV:n). Mentorille osallistuminen ei maksa mitään, eikä mentoroinnista makseta palkkaa.

 

Hae ohjelmaan 14.8. mennessä

Hae ohjelmaan tämän sivun alalaidasta. Hakemuksessa kysytään kysymyksiä, joiden avulla etsimme sopivat aktori–mentori -parit. Vastaathan siis huolellisesti kysymyksiin, jotta löydämme mahdollisimman hyvän parin. Ilmoittautumalla sitoudut maksamaan osallistumismaksun. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi hakuajan päättyessä eli ilmoittautumisen voi peruuttaa vielä 14.8. klo 23:59 mennessä. 

Haku päättyy 14.8. klo 23.59.  

Huom! Aktorila kysytään jo hakemisen yhteydessä laskutustiedot. Ohjelman laskut lähetetään kuitenkin vasta ohjelman alettua.

Tapahtumaan ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi hakuajan umpeutuessa. Voit siis peruuttaa ilmoittautumisesi vielä 14.8. klo 23:59 mennessä. Jos ilmoittautumisesi on voimassa tämän päivämäärän jälkeen, sitoudut maksamaan osallistumismaksun.

 

Kuka voi hakea aktoriksi?

Aktoriksi voi hakea kuka tahansa työelämässä oleva Viestin jäsen, joka kaipaa tukea oman osaamisen sanoittamiseen, ammatilliseen kasvuun ja uramuotoiluun. Ohjelmaan mahtuu 12 aktoria. Jos saamme enemmän hakemuksia, ilmoitamme ohjelmaan valituista aktoreista 29.8.2022 mennessä.

 

Kuka voi hakea mentoriksi?

Oletko jo kokeneempi viestijä ja koet, että sinulla olisi annettavaa muille viestinnän ammattilaisille?

Mentoriksi voivat hakea kaikki viestinnän ammattilaiset, joille on kertynyt pääsääntöisesti jo pidempään kokemusta alalta ja sen erilaisista tehtävistä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla Viestin jäsen.

Huomaathan, että mentoroinnista ei makseta palkkiota.

Ohjelmaan valituista mentoreista ilmoitetan 29.8.2022 mennessä.


Kysymyksiä mentorointiohjelmasta?

Soittele meille numeroon 044 7004044 tai laita viestiä toimisto@viesti.fi.

Huomaathan kuitenkin, että olemme heinäkuun kesälomalla.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

8.9.2022 16:00

Päättyy:  

13.12.2022 18:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Live / Etä. Katso toteutustapa tapaamiskohtaisesti.

Snellmaninkatu 19-21 F 13
00170 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet