Tapahtuman oletuskuva

Webinaari: Kognitiivinen kuormitus viestijän työssä – miten säädellä omaa palautumista?

5.4.2022 09:00

Webinaari. Linkki lähetetään myöhemmin tapahtumaan ilmoittautuneille.

Viestintä elää 24/7: tietotulva tunkeutuu niin työpäiviimme kuin vapaa-ajallekin, teknostressi vaivaa, viestittävät asiat haastavat aivonystyröitämme, aikataulupaineita tulee joka suunnasta ja työtehtävät silppuuntuvat. Jatkuva etäily, hybridityöskentely ja epävarmuus koronatilanteesta ovat lisänneet oman mausteensa soppaan. Viestijän työssä kognitiivinen kuormitus on helposti tapissaan, mutta miten voisimme säädellä kuormitusta ja edistää palautumista, kun työtahti on tiivistynyt ja vapaa- & työelämän rajat ovat häilyneet entisestään?

Yli puolet (55 %) Viestinnän ala 2021 -tutkimukseen vastanneista kokee viestinnän työn vähintään melko kuormittavaksi. Kuormitus johtuu ennen kaikkea työn määrästä, yllättävistä tilanteista, liiallisesta kiireestä ja työn silppuisuudesta.

Viestijöiden työssä ennakointi on haastavaa ja joustamista tilanteiden mukaan tarvitaan aina, mutta miten voisimme säädellä kuormitusta ja edistää palautumista äkillisestikin muuttuvissakin tilanteissa?

 

Mitä?

Kognitiivinen kuormitus viestijän työssä – miten säädellä omaa palautumista? -etäkoulutuksessa syvennymme konkreettisten esimerkkien kautta siihen, miten pystymme johtamaan omaa työpäiväämme kognitiivisen kuormituksen näkökulmasta ja huolehtimaan paremmin omasta palautumisestamme.

Etäkoulutuksen tavoitteena on auttaa meitä viestijöitä ymmärtämään, mitkä ovat unen lisäksi tärkeimmät palautumismekanismit ja miten oppia soveltamaan niitä omaan arkeen. Lisäksi tavoitteena on ymmärtää, mitkä ovat keskeisimpiä kognitiivista kuormitusta lisääviä ja vähentäviä tekijöitä sekä oppia säätelemään kuormitusta omassa arjessa.

 

Etäkoulutuksen rakenne

Etäkoulutukseen kuuluu pieni ennakkotehtävä, mikä auttaa yhdistämään sekä syventämään koulutuksessa saatavaa tietoa oman arjen ja itsesi kautta. Lisäksi saat koulutuksen jälkeen kevyen oppimistehtävän, joka mahdollistaa, että koulutuksessa opittu tieto siirtyy omaan arkeen. Tehtävät ovat vapaaehtoisia, mutta suosittelemme niiden tekemistä lämpimästi, jotta saat koulutuksesta parhaimman mahdollisen hyödyn. Etäkoulutuksen ensimmäinen osa pidetään helmikuussa, jolloin käsittelemme laadukasta itsensä johtamista kiireen keskellä. Lue täältä lisää etäkoulutussarjan ensimmäisestä osasta!

 

Webinaarin jälkeen

Ymmärrät, mitä eri palautumismekanismit sisältävät ja tarkoittavat sekä olet löytänyt vähintään yhden asian, jota lähdet kehittämään eteenpäin omassa arjessasi.

 

Kenelle?

Kaikille viestijöille, jotka tunnistavat kognitiivisen kuormituksen säätelyn ja palautumisen olevan haastavaa omassa arjessaan. Etäkoulutus ei edellytä aiempaa tietoa tai koulutusta ja se soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman palautumisen ja jaksamisen edistämisestä.

 

Ennakkotehtävä

kouluttajan valmistelema, vapaaehtoinen, mutta suositeltava ennakkotehtävä parhaimman tuloksen saavuttamiseksi

Työstä irrottautuminen on yksi tärkeimmistä, mutta samalla vaikeimmista palautumismekanismeista. 

Mieti ja kirjaa itsellesi millä tavoin tällä hetkellä pyrit irrottautumaan omasta työstä ja pyrit rajaamaan omaa työ- ja vapaa-aikaasi. Koulutuksen aikana jaamme kokemuksia ja vinkkejä keskenämme, joten mieti ja kirjaa itsellesi yhdestä kolmeen konkreettista asiaa tai tapaa, josta olet kokenut olevan hyötyä työstä irrottautumiseen (esim. työpäivän lopuksi kirjaan seuraavan päivän top 3 tärkeimmät asiat tai käyn 10 minuutin kävelyllä aina työpäivän lopuksi).

 

Kouluttaja

Koulutuksen vetäjänä toimii Aleksi Tossavainen (LitM), joka toimii Eerikkilän Urheiluopistolla tittelillä Head of Psychological Performance. Aleksi on erikoistunut urheilu- ja liikuntapsykologiaan ja on kirjoittanut aiheista kolme tietokirjaa, joista viimeisin on “Psyykkinen valmennus”. Aleksi vastaa Eerikkilässä urheilijoiden, valmentajien ja yritysten esim. The Other Danish Guy psyykkisestä valmennuksesta ja toimii kouluttajana sekä valmentajana kokonaisvaltaisen valmennuksen ja hyvinvoinnin osa-alueilla.

 

Ilmoittautuminen

Tämä webinaari on avoin ja maksuton kaikille Viesti ry:n jäsenille. Pääset ilmoittautumaan mukaan tämän sivun alalaidasta. Ilmoittautuminen päättyy päivä ennen tapahtumaa, 4.4. klo 9.00. Ilmoittautumisen päätyttyä voit tiedustella mahdollisia vapaita paikkoja osoitteesta toimisto@viesti.fi.

Jos paikat täyttyvät, voit ilmoittautua myös jonoon. Jaamme webinaaritallenteen kaikille mukaan ilmoittautuneille.

 

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

5.4.2022 09:00

Päättyy:  

5.4.2022 10:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaari. Linkki lähetetään myöhemmin tapahtumaan ilmoittautuneille.