Tapahtuman oletuskuva

Webinaari: Itsensä johtaminen - johda itseäsi laadukkaasti kiireenkin keskellä

22.2.2022 09:00

Webinaari. Linkki lähetetään myöhemmin tapahtumaan ilmoittautuneille.

Tuntuuko työarki jatkuvalta reagoimiselta? –Viestintäsilppua siellä täällä. Somessa sykkii kohun alku. Media soittelee. Takavasemmalta tulee pyyntöjä päästä firman tai Hesarin etusivulle. Puhelin kilisee täyteen notifikaatioita. Kello lähenee jo päivän loppua ja vapaa-ajan velvollisuudet kutsuvat. Päivän to do -lista on yhtä täysi kuin aamullakin, ellei jopa täydempi. 

Yli puolet (55 %) Viestinnän ala 2021 -tutkimukseen vastanneista kokee viestinnän työn vähintään melko kuormittavaksi. Kuormitus johtuu ennen kaikkea työn määrästä, yllättävistä tilanteista, liiallisesta kiireestä ja työn silppuisuudesta.

Kun arki vie meitä kuin pässiä narussa, on hallinnan tunne ja oma suunta tavoitteita kohti mahdollista säilyttää laadukkaalla itsensä johtamisella. Laadukkaan itsensä johtamisen edellytys on taas itsetuntemus. Kun esimerkiksi opit, millainen viestinnän ammattilainen haluat olla, pystyt laadukkaammin johtamaan itseäsi proaktiivisesti rakentaen samalla itsellesi merkityksellistä elämää ja uraa.

 

Mitä?

Itsensä johtaminen – johda itseäsi laadukkaasti kiireenkin keskellä -etäkoulutus pureutuu itsensä johtamiseen ja auttaa meitä tutustumaan omaan itseemme entistä paremmin. Etäkoulutuksessa tarkastellaan, mitä itsensä johtaminen tarkoittaa käytännössä, miten sitä voidaan tehdä laadukkaasti ja mitä se voisi tarkoittaa konkreettisesti juuri omassa, kiireisessäkin arjessa. 

Etäkoulutuksen tavoitteena on auttaa meitä viestijöitä ymmärtämään, mitä itsensä johtaminen ja itsetuntemus sekä itseluottamus tarkoittavat sekä auttaa soveltamaan opittua tietoa omaan elämään ja itsemme johtamiseen hektisessä viestijäarjessa.

 

Etäkoulutuksen rakenne

Etäkoulutukseen kuuluu pieni ennakkotehtävä, mikä auttaa yhdistämään sekä syventämään koulutuksessa saatavaa tietoa oman arjen ja itsesi kautta. Lisäksi saat koulutuksen jälkeen kevyen oppimistehtävän, joka mahdollistaa, että koulutuksessa opittu tieto siirtyy omaan arkeen. Tehtävät ovat vapaaehtoisia, mutta suosittelemme niiden tekemistä lämpimästi, jotta saat koulutuksesta parhaimman mahdollisen hyödyn. Etäkoulutus saa jatkoa huhtikuussa, jolloin tarkastelemme viestinnän asiantuntijan kognitiivista kuormitusta ja siitä palautumista. Ilmoittaudu tästä etäkoulutussarjan toiseen osaan!

 

Webinaarin jälkeen

Tiedät, mitä itseluottamus ja itsetuntemus tarkoittavat oman itsesi johtamisessa ja olet löytänyt vähintään yhden asian, mitä lähdet viemään eteenpäin omassa arjessasi.

 

Kenelle?

Kaikille viestijöille, jotka tunnistavat kiireen arjessaan ja kaipaavat lisää hallinnan tunnetta. Etäkoulutus ei edellytä aiempaa tietoa tai koulutusta ja se soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita itseensä tutumisesta ja itsensä johtamisesta.

 

Ennakkotehtävä

kouluttajan valmistelema, vapaaehtoinen, mutta suositeltava ennakkotehtävä parhaimman tuloksen saavuttamiseksi

Oma elämäntarina on oleellinen osa asiantuntijana ja ihmisenä kasvua sekä itsetuntemuksen kehitystä. Ennakkotehtävässä sinua pyydetään miettimään alla olevia kysymyksiä ja hahmottamaan omaa elämäntarinaasi tähän mennessä. Varaa itsellesi ainakin 30 min aikaa ja pohdi sekä kirjaa itsellesi vastauksia kysymyksiin (pohdinta on henkilökohtainen, joten sitä ei tarvitse lähettää eteenpäin). Voit tehdä pohdinnan myös toisen ihmisen kanssa ja jakaa hänen kanssaan omia nostojasi, mikä syventää pohdintaasi entisestään. Pohdinta toimii orientaationa tulevalle etäkoulutukselle ja auttaa sinua viemään etäkoulutuksessa opitut asiat omaan arkeesi.

 • Jaa elämäsi eri lukuihin (2–7 kappaletta). Nimeä luvut ja kerro jokaisesti lyhyesti muutamalla virkkeellä.
 • Mieti ainakin kolme merkityksellisintä tapahtumaa elämässäsi. Valitse ainakin yksi tapahtuma kuhunkin kategoriaan.
  • Onnistuminen (mieti jokin tapahtuma, jossa olet mielestäsi todella onnistunut)
  • Vaikea hetki (mieti jokin tapahtuma, joka on ollut mielestäsi todella haastava tai vaikea
  • Elämän “käännekohta” (mieti jokin tapahtuma, jossa olet kääntänyt vaikeudet voitoksi tai joka on todella muuttanut elämääsi mielestäsi parempaan suuntaan)
 • Elämäsi teema ja seuraava askel
  • Jos sinun tulisi kuvailla tähänastista elämääsi yhdellä sanalla tai lauseella, mikä elämäntarinasi nimi olisi ja miksi?
  • Mikä tulee olemaan elämässäsi seuraavan luvun otsikko? Mitä elämässäsi tulee seuraavaksi tapahtumaan?
  • Mitä tulevaisuuden toiveita, tavoitteita tai unelmia sinulla on? Mitä haluat elämältäsi? Mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?

 

Kouluttaja

Koulutuksen vetäjänä toimii Aleksi Tossavainen (LitM), joka toimii Eerikkilän Urheiluopistolla tittelillä Head of Psychological Performance. Aleksi on erikoistunut urheilu- ja liikuntapsykologiaan ja on kirjoittanut aiheista kolme tietokirjaa, joista viimeisin on “Psyykkinen valmennus”. Aleksi vastaa Eerikkilässä urheilijoiden, valmentajien ja yritysten esim. The Other Danish Guy  psyykkisestä valmennuksesta ja toimii kouluttajana sekä valmentajana kokonaisvaltaisen valmennuksen ja hyvinvoinnin osa-alueilla.

 

Ilmoittautuminen

Tämä webinaari on avoin ja maksuton kaikille Viesti ry:n jäsenille. Pääset ilmoittautumaan mukaan tämän sivun alalaidasta. Ilmoittautuminen päättyy päivä ennen tapahtumaa, 21.2. klo 9.00. Ilmoittautumisen päätyttyä voit tiedustella mahdollisia vapaita paikkoja osoitteesta toimisto@viesti.fi.

Jos paikat täyttyvät, voit ilmoittautua myös jonoon. Jaamme webinaaritallenteen kaikille mukaan ilmoittautuneille.

 

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

22.2.2022 09:00

Päättyy:  

22.2.2022 10:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaari. Linkki lähetetään myöhemmin tapahtumaan ilmoittautuneille.