Tapahtuman oletuskuva

Webinaari: Viestinnän tulevaisuus -seminaari 2020

5.11.2020 16:00

Mikä: Viestinnän tulevaisuus -seminaari
Missä: Webinaari / striimataan Sofia Helsinki -salista Senaatintorin varrelta
Milloin: 5.11.2020 kello 16-18:30
Hinta: Jäsenillemme maksuton. Muille kuin jäsenille 190 € + alv. 24%. Jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Mikään muu ei ole yhtä pysyvää kuin muutos ja viestintä on aina etujoukoissa luotsaamassa yhteiskuntaa ja yrityksiä kohti tulevaisuutta.

Korona aiheutti muutoksia kunnon rytinällä ja viestinnän ala on saanut kokea sen vahvasti nahoissaan. Moni organisaatio on joutunut pakon edessä taipumaan muutoksen edessä. Miten viestintä ja johtajuus taipuvat uuteen normaaliin? Miten jatkuvaan muutokseen pitäisi suhtautua ja millaista osaamista jatkuva muutos edellyttää viestinnän asiantuntijoilta? Miten viestintä voi toimia positiivisena muutosvoimana?

Kannamme vastuumme koronakriisissä ja järjestämme tilaisuuden tänä vuonna pelkästään webinaarina. Seuraa tapahtumamme viestintää Facebookissa, Viestin fb-ryhmässä, Twitterissä ja Linkedinissä sekä uutiskirjeessämme.

Tule mukaan seminaariimme ja verkostoidu virtuaalisesti muiden viestijöiden kanssa!

 

Ohjelma

16:00 Topi Manner: Johtajuus korona-aikaan – miten muutos ravisutti Finnairia?

16:45 Kirsi Piha: Viestintä muutosvoimana

noin 17:20 tauko

17:30 Outi Ihanainen-Rokio: Vuorovaikutus, viestintä ja johtajuus muutoksessa

18:00 Keskustelupaneeli: Millaista osaamista muutos vaatii viestijältä?

  • Marko Lähteenmäki, THL:n viestintäpäällikkö
  • Mari Tuokko, Pohjoismaiden suurimman IT-talon TietoEvryn Communications Lead
  • Jaakko Jalkanen, Maailman johtavimman virtuaalisen tapahtuma-alustan Brellan Marketing Lead .

18:30 Seminaari päättyy

 

Joko olet mukana?

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä.

 

Puhujat

 

topi.png (9 KB)

Topi Manner

Toimitusjohtaja, Finnair

Topi Manner on kokenut ja ihmisläheinen johtaja. Hän sukeltaa puheenvuorossaan koronan tuomien muutosten syvään päätyyn, sillä Finnairin toiminta koki tänä vuonna äkillisen pysähdyksen matkustusrajoitusten vuoksi.

Manner kertoo Ylen artikkelissa, että tämän vuoden lokakuussa on lennetty vain 10 prosenttia edellisvuoden matkustajamäärästä. Tämän hetken tiukat matkustusrajoitukset uhkaavat tehdä Finnairista pysyvästi nykyistä pienemmän lentoyhtiön. Muutos on tuonut mukanaan muun muassa valtavia säästötoimia ja pitkiä lomautuksia.

Manner avaa puheenvuorossaan, miten koronan tuomat matkusrajoitukset ravisuttivat Finnairia organisaationa ja millaista johtajuus on ollut koronan aikana.

 

 

kirsi.png (4 KB)

Kirsi Piha

Perustaja, Ellun Kanat

Kirsi Piha on ollut jo pitkään muutoksen puolestapuhuja ja valmis kääntämään muutoksen voimaksi.

Piha kertoo hiljattain julkaisemassaan Ellun Kanojen blogikirjoituksessa, että pysyvän muutoksen tekeminen jää usein kriisiajattelun jalkoihin, jolloin ajatellaan vain turvallista menneisyyttä ja poikkeuksellista kriisitilannetta. Tänä vuonna koronakriisi on räjähtänyt meidän jokaisen käsiin, ja nyt jos koskaan, vanha tuntuu tutulle ja turvalliselle.

Miten voimme tehdä varsinaista muutosta, unohtaa liiallisen kriisiajattelun ja tarttua uusiin mahdollisuuksiin? Missä piilee organisaation muutosvoima? Miten muutokseen pitäisi suhtautua nopeasti muuttuvassa ja kehittyvässä maailmassa?

Viestinnän tulevaisuus -webinaarissa pääsemme ravistelemaan ajatusmallejamme Kirsi Pihan johdolla ja lataamaan itseämme muutosvoimalla. Esimakua Pihasta saat kuuntelemalla Tiedotusosasto-podcastiamme.

 

 

outi.png (17 KB)

Outi Ihanainen-Rokio

Viestinnän työelämäprofessori, Helsingin yliopisto

Mitä on vuorovaikutus, viestintä ja johtajuus tässä ajassa? Mitä muutos oikeastaan on ja miten se linkittyy johtamiseen? Onko muutos työelämässä aina totta vai onko siitä rakentunut toimintaa kahlitseva myytti?

Outi Ihanainen-Rokio tarkastelee muutoksen maailmaa jatkuvan kasvun ja kehittymisen linssien kautta. Hän haluaa haastaa monia vallitsevia muutosjohtamisajatuksia tarkastelemalla kolmea erilaista näkökulmaa muutospuheeseen.

Ihanainen-Rokio johdolla pääsemme herättelemään ajatuksia siitä, miten viestijä voi uudelleen sanoittaa muutospuhetta ja rakentaa kestävämpää johtamista organisaatioihin.

 

 

naCC88yttoCC88kuva-2020-11-5-kello-12.11.05-300x108.png (51 KB)

Marko Lähteenmäki

Viestintäpäällikkö, THL

Tänä vuonna korona on pistänyt kapuloita rattaisiin ja haastanut yhteiskuntaa muuttumaan nopeasti monin eri tavoin. Koronaviestinnästä suuresti vastuussa ollut THL on puolestaan ollut avainasemassa tässä muutoksessa ja sen viestintä on noussut suurennuslasin alle. THL:n nettisivuilla on ollut puolikin miljoonaa kävijää päivässä ja Koronavilkku ladattiin ensimmäisen vuorokauden aikana miljoona kertaa.

Saamme yhdeksi panelistiksemme Marko Lähteenmäen, joka ollut vastaamassa THL:n koronaviestinnästä.

 

 

mari.png (10 KB)

Mari Tuokko

Communication Lead, TietoEvry

Digitaalisiin palveluihin ja ohjelmistoihin keskittyneessä TietoEvryssa tiedetään yhtä jos toista yhteiskunnan digitaalisesta kehittymisestä. Korona taas on kiihdyttänyt yhteiskunnan tarvetta muuttua entistä digitaalisemmaksi.

TietoEvrylla korona ei ole kuitenkaan ainoa muutoksia aiheuttanut tekijä, sillä alkuvuodesta tapahtunut fuusio Tiedon ja norjalaisen EVRYn välillä on tuonut oman mausteensa soppaan. Miten useita muutoksia voidaan viestinnän keinoin hallita samanaikaisesti?

Kuulemme paneelissa myös Viestin puheenjohtajana tunnetun Mari Tuokon ajatuksia muutoksessa vaaditusta osaamisesta.

 

 

jaakko.png (26 KB)

Jaakko Jalkanen

Marketing Lead, Brella

Kasvuyritys Brella tunnetaan maailman johtavimpana virtuaalisena tapahtuma-alustana ja digitaalisen verkostoitumisen edistäjänä.

Brellan myynti romahti keväällä, kun livetapahtumia peruttiin. Lomautuksien kautta päästiin kuitenkin voittoon, sillä Brella päivitti tuotteensa ajan tasalle ja rikkoo nyt myyntiennätyksiä rekrytoiden jatkuvasti lisää väkeä.

Kuulemme oppeja Brellan huikeasta muutostarinasta ja siihen johtaneesta osaamisesta Marketing Lead Jaakko Jalkaselta.

Ajankohta

Alkaa:  

5.11.2020 16:00

Päättyy:  

5.11.2020 18:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi