Tapahtuman oletuskuva

Opiskelijoiden & vastavalmistuneiden mentorointiohjelma 2024

22.10.2024 16:00

Etätoteutus. Linkit lähetetään myöhemmin ohjelmaan ilmoittautuneille

Ota askel kohti omannäköistä uraa!

Viestinnän opinnot tarjoavat todella paljon erilaisia urapolkuja ja toisinaan on mahdotonta tietää, mikä olisi itselle se oikea suunta. Mentorointiohjelmassa kirkastat unelmiasi, opit luomaan työelämästä omannäköistä ja tutustut tuleviin viestijäkollegoihin! 

 

Mitä?

Viestin opiskelijajäsenille ja vastavalmistuneille jäsenille tarkoitetussa mentorointiohjelmassa pureudutaan juuri siihen, mistä oma ja omannäköinen urapolku voi löytyä ja millaisia asioita siinä voisi olla.

Mentorointiohjelma järjestetään syksyllä 2024 ja haku ohjelmaan päättyy 22.9.


Mentoroinnissa kirkastamme
 • erilaisia uravaihtoehtoja
 • omia vahvuuksia
 • omaa osaamista ja sen perustelua uran alkuvaiheessa. 

Viestin mentorointiohjelman sisältöä on uudistettu ja se koostuu
 • ryhmämentoroinnista, jossa pääset pienryhmässä syventämään uramuotoilua kokeneen mentorin avulla ja tutustumaan myös muihin alan opiskelijoihin. Ryhmät muodostetaan yhteisten kiinnostuksen kohteiden, toiveiden ja tavoitteiden pohjalta.
   

 • kolmesta yhteisestä etätapaamisesta. Etätapaamiset ovat avoimia kaikille opiskelijajäsenillemme sekä vastavalmistuneille jäsenille. 

 • Viestin mentorointioppaasta, joka sisältää erilaisia tehtäviä ja ohjeita mentorointiin. Opas jaetaan kaikille ryhmämentorointiin ilmoittautuneille.

Toteutusmuoto

Ohjelman webinaari ja workshopit toteutetaan etänä, jotta mahdollisimman monella opiskelijalla ja vastavalmistuneella on mahdollisuus osallistua eri puolilta Suomea.

Mentorointiryhmät saavat itse päättää, sopiiko heille parhaiten etä- vai läsnätapaamiset. 

Kaikille yhteiset etätapaamiset tallennetaan ja linkit jaetaan ilmoittauneille.

 

"Ryhmän kokoonpanoa oli selvästi ajateltu. Oli huomattavasti hyötyä, kun meillä oli yhteisiä kiinnostuksen kohteita, ollaan samaa ikäluokkaa ja suht samanlaisissa tilanteissa. Kiitos paljon Viestille, kun olette mahdollistaneet tämän!"

–Edellisen mentoroinnin osallistuja

 

Mentorointiohjelman sisältö

 

Kaikille yhteiset etätapaamiset:

22.10. klo 16–17.30 Webinaari: Monta eri polkua – inspiroivia tarinoita työelämästä

Kuten todettua, viestinnän opintojen jälkeen tai niiden aikana on mahdollista tarttua monenlaisiin työtehtäviin. Käymme aloitustapaamisessa läpi, millaisia erilaisia urapolkuja viestinnän alalta mahdollisesti löytyy ja millaisia polkuja muilla nuorilla asiantuntijoilla on takanaan. Lisäksi käymme läpi mentorointiohjelman rakennetta.

Webinaarissa ovat puhumassa uracoach Anne Liljestrand ja useampi nuori viestinnän asiantuntija, joista kuulemme myöhemmin lisää!

 

5.11. klo 16–17.30 Workshop: Mikä minusta voisi tulla isona – oman jutun löytäminen viestinnän kentällä 

“Mikä sinusta tulee isona?” on yksi maailman rasittavimmista kysymyksistä, jota kuulemme jo lapsesta lähtien. Kysymykseen ei ole olemassa yksinkertaista vastausta, eikä tarvitsekaan olla. Tällä kerralla pohdimme sitä, mistä oman jutun voisi löytää viestinnän kentällä tai löytyykö sitä edes sieltä. Workshopin aikana saat tietoa, esimerkkejä ja tilaa pohtia itsenäisesti omaa uraasi workshopissa jaettujen työkalujen ja kysymysten avulla.

Workshopin fasilitoijana ja puhujana toimii uracoach Anne Liljestrand.

 

26.11. klo 16–17.30 Workshop: Miten nyhjäistä tyhjästä? – Osaamisen kartuttaminen ja sanoittaminen

Opiskelijat ja vastavalmistuneet pohtivat toisinaan, miten omaa osaamista voisi perustella, kun työkokemusta ei vielä ole ehtinyt kunnolla kertyä. Osaamista ei nyhjäistä tyhjästä, vaan jokaiselle meille on karttunut elämän aikana kokemuksia ja oppeja, joita voi hyödyntää työnhaussa ja omalla urapolulla etenemisessä. Tällä kerralla pohdimme, mitä osaamista viestinnän alalla tarvitaan, miten omaa osaamista voi sanoittaa ja miten sitä voi kerryttää lisää. Käymme myös läpi, minkälaisella portfoliolla ja hissipuheella pystyt perustelemaan omaa osaamistasi. Workshopin aikana saat tietoa, esimerkkejä ja tilaa pohtia itsenäisesti omaa uraasi workshopissa jaettujen työkalujen ja kysymysten avulla.

Workshopin fasilitoijana ja puhujana toimii uracoach Anne Liljestrand.

Viestin mentorointiohjelma toteutetaan yhteistyössä kansainvälisesti sertifioidun uracoachin Anne Liljestrandin kanssa.

anne-liljestrand.png

 

Ryhmämentorointi

Lisäksi voit ilmoittautua ryhmämentorointiin, jossa pääset pienryhmässä keskustelemaan tarkemmin oman uran rakentamisesta ja aloittamisesta muiden, samoista asioista kiinnostuneiden opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden sekä mentorin kanssa. Jokaisella ryhmällä on oma mentori ja tapaamisajat sovitaan ryhmän kesken erikseen.

Mentorointiryhmät muodostetaan yhteisten kiinnostuksen kohteiden, toiveiden ja tavoitteiden perusteella. Ryhmätapaamiset sovitaan erikseen ryhmän osallistujien ja mentorin kesken. Ryhmätapaamisia suositellaan sovittavan vähintään kolme.

Ryhmämentoroinnin ilmoittautuminen päättyy 22.9., jotta ehdimme muodostamaan ryhmät ja etsimään mentorit. 

 

Mentorointiohjelman jälkeen

Mentorointiohjelman jälkeen sinulla on kirkkaammat ajatukset omista kiinnostuksen kohteistasi, uran starttaamisesta ja olet valmiimpi tuleviin harkkahakuihin tai ensimmäisen asiantuntijapestin löytämiseen.

 

Kenelle?

Opiskelijat ja kevään 2024 aikana valmistuneet

Opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden mentorointiohjelma on nimensä mukaisesti suunnattu opiskelijoille ja kevään 2024 aikana valmistuneille. Varauduthan todistamaan opiskelijastatuksesi tai valmistumisesi päivämäärän. Työssäkäyvien mentorointiohjelma toteutetaan taas keväällä 2025, josta julkaisemme lisätietoja myöhemmin.

Ohjelma on avoin ja maksuton Viestin jäsenille, jotka kaipaavat tukea oman osaamisensa kirkastamiseen sekä urapolun rakentamiseen. 

Viestin jäsenyys maksaa opiskelijoille 2,70 e/kk. Jäseneksi pääset liittymään tästä. Jäsenyyden on oltava voimassa koko mentoroinnin ajan. 

 

Mentoriksi?

Koetko, että sinulla olisi annettavaa urapolkuaan pohtiville opiskelijoille tai vastavalmistuneille? Mentoriksi voivat hakea kaikki mentoroinnista kiinnostuneet. Mentorina sinun ei siis tarvitse olla Viesti ry:n jäsen. Huomaathan, ettei mentoroinnista makseta palkkioita.

 

Mentorointiohjelmaan ilmoittautuminen

 • Ilmoittaudu mukaan sivun loppuosasta
 • Valitse haluamasi "lipputyyppi", klikkaa + -painikkeesta kerran ja sen jälkeen klikkaa "ilmoittaudu". Seuraavaksi sinulle avautuu ilmoittautumislomake. Vastaa kysymyksiin huolellisesti – muodostamme ryhmät vastausten perusteella.
 • Saat täyden hyödyn irti Viestin mentorointiohjelmasta, kun ilmoittaudut sekä ryhmämentorointeihin että yhteisiin etätapaamisiin. Valitse siinä kohtaa lipputyypiksi “Mentoroitava (ryhmämentorointi + etätapaamiset)".
 • Mentorointiin ilmoittautuminen on sitova ja vaatii sitoutumista prosessiin syksyn 2024 ajaksi.
 • Ilmoittautuminen päättyy 22.9. klo 23.59.

 

Pelkkiin etätapaamisiin ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua myös pelkkiin etätapaamisiin valitsemalla sivun alaosasta kohdan "etätapaamiset". Huomaathan, että myös etätapaamiset ovat tarkoitettu vain Viestin opiskelijajäsenille tai kevään 2024 aikana valmistuneille jäsenille. Etätapaamisiin voit ilmoittautua pidempään, aina 25.11. klo 23.59 asti. 

Saat osallistumislinkin aina viimeistään tapahtumapäivän aamuna.

Suosittelemme lämpimästi myös ryhmämentorointiin osallistumista, jotta pääset tarkemmin tutustumaan sinua kiinnostaviin aiheisiin, uramahdollisuuksiin ja samoista aiheista kiinnostuneisiin muihin opiskelijoihin – tuleviin kollegoihisi.

 

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Määrä

Ilmoittautuminen päättyy 22.9.2024 23:59

Määrä:


Ilmoittautuminen päättyy 22.9.2024 23:59

Määrä:


Ilmoittautuminen päättyy 25.11.2024 23:59

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:   22.10.2024 16:00
Päättyy:   26.11.2024 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Etätoteutus. Linkit lähetetään myöhemmin ohjelmaan ilmoittautuneille