Tapahtuman oletuskuva

Viestinnän johtamisen valmennusohjelma 2023

19.1.2023 10:00

Osa tapaamisista livenä, osa etänä. Katso tarkemmat toteutustavat aikataulusta.

Mikä: Viestinnän johtamisen valmennusohjelma 2023

Kenelle: Viestinnän johtamistaitoja kehittäville

Keneltä: Viesti ry & Ahjo Communications

Mitä saa: Työkaluja viestinnän johtamiseen ja strategiseen työhön, todistuksen osallistumisesta. Halutessaan lisäpalveluna myös yksilövalmennusta!

Teemat: Viestinnän päivittäisjohtaminen, vastuullisuusjohtaminen, brändin kehittäminen viestinnällä, viestintä ja talous, viestintä muutoksessa ja erityistilanteissa

Milloin: Tammikuusta kesäkuuhun 2023, joka kuukausi. Katso tarkempi aikataulu alempaa.

Hinta: Viestin jäsenille 1 590 € + alv., muille 2 790 € + alv.

Yksilövalmennus: Voit ostaa lisähintaan (+450 euroa) 1,5 h yksilövalmennuksen aiheesta ”oma kehittymiseni viestinnän johtajana”.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta voit kysellä mahdollisia vapaita paikkoja toimisto@viesti.fi.

 

”Valmennus oli monipuolinen kokonaiskatsaus asioihin, joista viestintää vetävän ihmisen on hyvä olla tällä hetkellä kartalla.” –vuoden 2021 osallistuja

Viestinnän johtamisen valmennusohjelma tulee taas, kolmannen kerran kunniaksi entistäkin upeammaksi uudistettuna!

Viestinnän johtamisen osaamiselle on kasvava tarve. Ja viestinnän osaajilla on työssään kasvava kiire. Näistä lähtökohdista nousi esiin tarve laadukkaalle viestinnän johtamisen valmennuspaketille, joka ei vie tuhottomasti aikaa ja on helppo suorittaa oman työn ohella.

Olemme tiivistäneet tämän päivän viestinnän johtamisen tärkeimmät taidot kuuteen valmennusmoduuliin, joita on kehitetty entisestään viime vuosien palautteen pohjalta. Käsittelemme viestinnän johtamista yleisesti ja päivittäistyössä, viestinnän strategista ja liiketoiminnan ytimessä olevaa roolia, brändin kehittämistä viestinnällä, vastuullisuutta sekä viestinnän johtamista erityistilanteissa. Osallistujat saavat varmuutta ja uusia näkökulmia.

Valmennusohjelma toteutetaan yhteistyössä viestintätoimisto Ahjon kanssa. Ahjo Communicationsin valmennusosaaminen pohjaa vahvaan kokemukseen ja jatkuvaan uudistumiseen. Ahjon valmentajien lisäksi olemme kutsuneet mukaan vierailevia valmentajia sekä vaikuttavia case-puhujia. Valmennusohjelmaa luotsaa edellisiltä vuosilta tuttu valmentaja, Ahjon valmennusliiketoiminnan johtaja, Laura Vuorio-Kuokka.

 

Valmennusohjelmassa saat

 • Kaikille yhteiset valmennuskerrat, joita vetävät kunkin aiheen huippuasiantuntijat! Lue lisää kunkin valmennuskerran aiheesta alempaa tältä sivulta.

 • Lounas ensimmäisellä valmennuskerralla ja kahvit kaikissa lähitapaamisissa

 • Itsenäisesti täytettävä työkirja: poimi juuri sinulle tärkeimmät pointit talteen oman työn tueksi. Koostat jokaisesta aiheesta yhden dian ja valmennusohjelman päätyttyä sinulla on selkeä esitys organisaatiosi käyttöön.

 • Linkedin-ryhmä, jossa mahdollisuus kysyä ja keskustella muiden osallistujien ja valmentajien kanssa, orientoitua tuleviin aiheisiin, jakaa materiaaleja ja muita lisäaineistoja.

 • Todistus osallistumisesta.

 • Uusia verkostoja

 

Aikataulu

19.1. klo 10–16.00 aloitustapaaminen: Viestinnän johtaminen nyt (lähitoteutus Helsinki)

16.2. klo 9–12: Viestinnän päivittäisjohtaminen (etätoteutus)

16.3. klo 13–16: Vastuullisuusjohtaminen (lähi)

20.4. klo 9–12: Brändin kehittäminen viestinnällä (etä)

17.5. klo 9-12: Viestintä & talous (etä - huom. keskiviikko!)

15.6. klo 13-16: Viestintä muutoksessa ja erityistilanteissa (lähi)

 

Ohjelma

 

1. Viestinnän johtaminen nyt

Viestintä on johtamista ja johtaminen on viestintää. Muuttuva maailma tarvitsee yhä enemmän laadukasta ja hyvin johdettua viestintää.

Viestinnän johtamisen valmennusohjelman ensimmäisellä tapaamiskerralla keskitymme verkostoitumiseen sekä koko valmennusohjelmaa kannatteleviin kahteen pääteemaamme: viestintään ja johtamiseen.

 • Viestinnän 360-näkymä vuonna 2023 ja strateginen viestintä
 • Johtajuus 2023 ja minä johtajana

Ensimmäinen tapaaminen järjestetään livenä Helsingissä. Valmennus kestää koko päivän, jotta ehdimme syventymään riittävästi päivän aiheisiin ja ennen kaikkea tutustumaan toisiimme. Valmennuspäivän keskellä käymme yhdessä tarjoamallamme lounaalla. Lisäksi tarjolla on iltapäiväkahvit!

Valmentajat

 • Eva Torra, strategi ja partneri, Ahjo Communications
 • Laura Vuorio-Kuokka, johtaja, valmennukset,  Ahjo Communications 
 

 

2. Viestinnän päivittäisjohtaminen

Miten viemme viimeksi oppimamme asiat käytäntöön? Kuinka viestintää johdetaan arjessa ja ihan joka päivä? Tarkastelemme kiinnostavien case-puhujien kautta erilaisia toimivia tapoja ja työkaluja viestinnän jokapäiväiseen johtamiseen.

Valmentajat

 • Laura Vuorio-Kuokka, johtaja, valmennukset, Ahjo Communications
 • Eva Torra, strategi ja partneri, Ahjo Communications

Vierailevat tähtemme

 • Katri Riekkinen, viestintäpäällikkö, Verohallinto
 • Jenni Vuorio, HR- ja viestintäjohtaja, Nobina Oy,  Viestinnän johtaminen -kirjan (2021) toinen kirjoittaja

 

3. Vastuullisuusjohtaminen 

Vastuullisuudesta on tullut kaikkien asia ja se, jos mikä vaatii viestintää. Vastuullisuuden johtaminen on samalla kestävän liiketoiminnan johtamista. Valmennuspäivässä pureudumme muun muassa seuraaviin teemoihin:

 • Vastuullisuuden lähtökohdat
 • Selkeät, olennaiset tavoitteet ja oikeat mittarit
 • Vastuullisuus vaatii viestintää

Tämä valmennus on lähitoteutuksena Helsingissä, joten pääsemme myös taas tapaamaan toisiamme!

Valmentaja

 • Riikka Rantakari, toimitusjohtaja, FitComm Oy4. Brändin kehittäminen viestinnällä 

Brändi on keskeinen osa organisaatiosta muodostuvaa mielikuvaa. Sillä on myös vahva yhteys haluttuihin tuloksiin ja liiketoiminnan kannattavuuteen. Viestintä puolestaan on olennaisessa roolissa brändin kehittämisessä ja toteuttamisessa.

Päivän caset ovat molemmat vuoden 2022 arvostetuimpien suomalaisten brändien TOP10:ssa!

Valmentaja

Laura Vuorio-Kuokka, johtaja, valmennukset,  Ahjo Communications 

Vierailevat tähtemme

 • Janne Saarinen, Brändipäällikkö / Head of Brand at Yle
 • Kati Kaskeala, Vice President, Communications, Fiskars Group5. Viestintä & talous

Taloudella on iso merkitys viestinnän johtamisessa ja viestinnän johtamisella voi olla iso vaikutus talouteen. Viestijän ja varsinkin viestinnän johtotehtävissä olevan on ymmärrettävä talouden perusrakenteet numeroiden takana ja tiedettävä, mikä taloudesta viestittäessä on oleellista eri kohderyhmille.

Johtoryhmässä istuvan viestijän on osattava puhua talouden kieltä ja myös viestinnän tuloksia on osattava euroistaa. Talouspäivämme koostuu rautaisen ja innostavan valmentajan vetämästä setistä ja ekonomitaustaisen viestijän puheenvuorosta. Luvassa siis kiinnostava numeronmakuinen päivä!

Valmentaja

 • Timo Toivanen, yritysvalmentaja ja talouden oivalluttaja sekä toimitusjohtaja, TT Valmennus Oy

Vieraileva tähtemme

 • Pia Friberg, Director, Employee Communications, Fiskars Group. Pia on ekonomi viestinnän johtotehtävissä ja kertoo omia kokemuksiaan, talousosaamisen eduista urallaan.6. Viestintä muutoksessa ja erityistilanteissa 

Maailma muuttuu jatkuvasti ja haastaa organisaatioiden toimintaa. Pinnalla pysyminen vaatii muutoskyvykkyyttä ja kriiseistä selviytymistä, mikä puolestaan vaatii selkeää ja johdonmukaista viestintää. Tällä valmennuskerralla käydään läpi

 • Viestinnän johtaminen kriisissä
 • Viestinnän johtaminen jatkuvassa muutoksessa.
 • Lisäksi tehdään harjoitus.

Valmentajat

 • Elina Piskonen, asiakaskokemuspäällikkö, Opetushallitus
 • Laura Vuorio-Kuokka, johtaja, valmennukset, Ahjo Communications Yksilövalmennus ”Minä viestinnän johtajana” 

Itsetuntemus on äärimmäisen tärkeää kaikessa johtamisessa. Tarjoamme valmennusohjelmaan osallistuville  mahdollisuuden saada lisäpalveluna henkilökohtaisen valmennuksen. Yksilöcoachingiin kuuluu DISC-profiilin teko sekä 75min sessio valmentajan kanssa oman vuorovaikutus- ja viestintätyylin ymmärtämiseksi.

DISC-profiili kertoo luontaisesta vuorovaikutus- ja viestintäprofiilistasi sekä luontaisesta toiminnastasi työyhteisössä. Itsetuntemusta kehittämällä ymmärrät tämän jälkeen paremmin mitkä ovat vahvuuksiasi ja mitä tyylissäsi kannattaa kehittää parempien tulosten saavuttamiseksi. Profiili on itsearvio ja sen teko kestää n. 15-20min. Valmentajan kanssa läpikäynti auttaa näkemään vahvuudet vielä selvemmin ja saat vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi. Suosittelemme erityisesti teille, joilla ei ole aiempaa kokemusta analyysista tai vastaavista itsearvioista.

Valmentaja: Certified Business Coach Eva Torra, Ahjo Communications

Evalla on pitkä kokemus kansainvälisten pörssiyritysten Suomen markkinointi- ja viestintätehtävissä, pohjoismaisista johtoryhmistä sekä palava into parempiin tuloksiin ihmisiä kehittämällä. Hänellä on yliopistotasoiset sivuaineopinnot psykologiasta, neuropsykologiasta ja viestinnästä Helsingin yliopistosta, muutosviestinnästä TKK:sta sekä johtamisen MBA Lontoosta. MBA-lopputyö käsitteli 360-palautteen antoa. Eva toimii mentorina Keskuskauppakamarin Naisjohtajat-ohjelmassa ja on yksi kokeneimmista naisjohtajien mentoreista.

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään erikseen halustasi ostaa yksilövalmennus lisäpalveluna. Jos haluat kaikille yhteisen valmennuksen lisäksi yksilövalmennusta, vastaa kysymykseen "kyllä". Tällöin lisäämme laskutuksen yhteydessä valmennuksen hintaan 450 € + alv. Palvelu on ostettava ennakkoon, ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta voit kysellä mahdollisia vapaita paikkoja toimisto@viesti.fi.

 

Tapahtuma on täynnä.

Paikkoja jäljellä


Tapahtumaan on jäljellä 0 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:  

19.1.2023 10:00

Päättyy:  

15.6.2023 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Osa tapaamisista livenä, osa etänä. Katso tarkemmat toteutustavat aikataulusta.

Snellmaninkatu 19-21 F
00170 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet