Tapahtuman oletuskuva

Viestinnän tulevaisuus -seminaari 2023 & Viesti 50 v

12.12.2023 15:30

Sofia Helsinki, Sonckin Sali / Striimi

Tervetuloa Viestinnän tulevaisuuteen!

 

Viestinnän tulevaisuus -seminaari tulee tänä vuonna entistä isommin, sillä juhlimme samalla 50-vuotista taivaltamme viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestönä.

Viestinnän tulevaisuus -seminaarissa on luvassa inspiroivia puheenvuoroja luottamuksen rakentamisesta, mutta myös pikkujoulutunnelmaa ja improvisaatioteatterin tarjoamia hulvattomia käänteitä.

Ilmoittaudu mukaan tämän sivun loppuosasta!

 

Mitä?

 

Viestinnän tulevaisuus -seminaari järjestetään 12.12. klo 15.30–20.00 hybridinä. Vuoden 2023 teemana on luottamus.

Olet tervetullut mukaan etänä kotisohvaltasi tai paikan päälle Sofia Helsinkiin, Senaatintorin kupeeseen. Sofia Helsinkiin mahtuu 120 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksesä. 

Ilmoittaudu mukaan tämän sivun alalaidasta.

Huom! Vain seminaarin alkuosuus tallennetaan ja tallenne on katseltavissa rajatun ajan seminaarin päättymisestä. Tapahtumapäivän striimissä on kuitenkin kuultavissa kaikki puheenvuorot.

 

Teemana viestijän tärkein tehtävä eli luottamuksen rakentaminen

 

Tämän vuoden juhlaseminaarin teemana on luottamus, sillä sen rakentaminen ja ylläpitäminen ovat viestijän tärkeimpiä tehtäviä (The Nordic Communications Report 2022). 

Yhteiskunnalliset kriisit, polarisaatio ja organisaatioiden mainehaitat haastavat luottamuksen rakentumista erityisesti. Luottamus on tärkeää jo yhteiskuntarauhankin kannalta ja sen vahvistaminen lähitulevaisuudessa on noteerattu hallitusohjelmassakin asti.

 

Ohjelma

 

15.30 Ovet aukeavat liveosallistujille. Tarjolla ruokaa, juomaa ja verkostoitumismahdollisuuksia.

16.30 Puheenvuorot ja striimi alkavat

 • Keynote: Luottamuksen rakentaminen yhteiskunnassa
  Valtioneuvoston viestintäjohtaja, Päivi Paasikoski

 • Keynote: Luottamuksen rakentaminen viestinnällä
  Elisa Juholin, VTT, tietokirjailija, viestinnän dosentti

 • Paneelikeskustelu: Luottamus organisaatioon ja brändiin erilaisten kriisien täyttämässä yhteiskunnassa
  • Esperi Care, viestinnästä, markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja, Jani Nurisalo
  • Helen, viestintäjohtaja Susan Patronen
  • HUS, viestintäjohtaja Jussi Salmi
  • Juontajana toimittaja Rosa Kettumäki

 • Keynote: Luottamus tulevaisuuteen ja tulevaisuuden työelämään
  Tulevaisuustutkija, Ilkka Halava

 • Loppukevennys: Improvisaatioteatteri Stella Polaris
  Esiintyjinä näyttelijät Niina Sillanpää ja Annika Poijärvi sekä muusikko Topi Korhonen 

20.00 Seminaari päättyy

 

 

Aika

 

Seminaari järjestetään keskiviikkona 12.12.2023.

 • Livetilaisuus klo 15.30–20.00 
 • Striimi klo 16.30–20.00.

 

Paikka

 

Tapahtuma järjestetään hybridinä. Voit osallistua seminaarin etänä kotisohvaltasi tai tulla paikan päälle Sofia Helsingin Sonckin Saliin, Senaatintorin kupeeseen (sisäänkäynti Sofiankatu 4 C).

 

 

Ilmoittautuminen

 

Ilmoittaudu mukaan vuoden 2023 Viestinnän tulevaisuus -seminaariin tämän sivun loppuosasta. Tapahtuma on avoin kaikille, mutta maksuton vain Viestin jäsenille.

Ilmoittautuminen päättyy päivä ennen tapahtumaa, 11.12. klo 9.00.

 


Livetapahtumaan ilmoittautuminen

 

Livetapahtumaan mahtuu maksimissaan 120 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit ilmoittautua myös jonotuslistalle.

Jos et pääsekään osallistumaan livenä, muistathan peruuttaa ilmoittautumisesi hyvissä ajoin. Näin vähennämme ruokahävikkiä ja annat toisille mahdollisuuden osallistua livenä.

Voit myös vaihtaa lipputyyppiä peruuttamalla paikan ja ilmoittautumalla uudelleen etäosallistujaksi.

 

Etätapahtumaan ilmoittautuminen

Voit osallistua seminaariin myös etänä.

Etäosallistujien määrää ei ole rajoitettu. 

 

 

Ilmoittauduin livetapahtuman jonotuslistalle, mutta en päässyt osallistujaksi

Jos olet ilmoittautunut livetapahtuman jonotuslistalle, etkä pääse liveosallistujaksi, saat automaattisesti linkin striimiin ja voit osallistua tapahtumaan etänä.

 

 

Lipputyypin vaihtaminen

Voit vaihtaa lipputyyppiä peruuttamalla automaattisen vahvistusviestin kautta ilmoittautumisesi ja ilmoittautumalla uudelleen haluamastasi lipputyypistä. 

Jos olet ilmoittautunut livetapahtumaan ja et pääsekään paikalle, peruutathan paikkasi tai vaihdat itsesi etäosallistujaksi.

 

 

Seminaarin hinta

Seminaari on maksuton Viestin jäsenille.

Hinta muille kuin jäsenille:

 • Livetilaisuus 280 € + alv. 24 %
 • Striimi 210 € + alv. 24 %

Jos haluat katsella striimiä työyhteisössäsi isommalla porukalla, olethan meihin yhteydessä toimisto@viesti.fi.

 

 

Haluatko liittyä jäseneksi? Liity tästä

 

 

Sponsoriksi?

Ota yhteyttä toimisto@viesti.fi

 

 

Puhujat

 

vt_elisa_juholin.png

Elisa Juholin

VTT, tietokirjailija, viestinnän dosentti

Elisa Juholin tunnetaan muun muassa Communicare! -kirjojen kirjoittajana, mutta lista ei suinkaan lopu siihen. Elisa on valtiotieteiden tohtori, tietokirjailija, Helsingin yliopiston dosentti ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun viestinnän johtamisen dosentti.

Elisan erikoisalueita ovat strateginen viestintä ja viestinnän strategiat, työyhteisöviestintä ja johtamisviestintä, organisaatioiden ja median väliset suhteet, vastuullinen viestintä sekä viestinnän arvioiminen ja mittaaminen. Hän on toiminut pitkään luennoijana, kouluttajana ja konsulttina sekä julkaissut paljon yhteisöviestintään liittyvää muutakin ammattikirjallisuutta.

Elisa on toiminut myös muun muassa Viestinnän eettisen neuvottelukunnan (VEN) puheenjohtajana sen perustamisvuosina. Hän on saanut Procomin viestinnän elämäntyöpalkinnon jo vuonna 2016, JAT ry:n viestinnän kunniamerkin vuonna 2017 sekä Suomen Leijonan 1. luokan ritarimerkin vuonna 2018.

Elisa Juholin puhuu meille erityisesti siitä, miten juurikin viestinnällä voidaan rakentaa luottamusta tilanteessa kuin tilanteessa.

 

paivi_paasikoski_vt.png

Päivi Paasikoski, Valtioneuvosto

Viestintäjohtaja

Päivi Paasikoski toimii tällä hetkellä valtioneuvoston viestintäjohtajana. Päivi on työskennellyt valtioneuvoston kansliassa yli 30 vuoden ajan eri viestinnän tehtävissä. Tätä ennen hän on toiminut eduskunnan ja oikeusministeriön viestinnässä sekä opiskeluaikoina Yleisradion radiouutisissa ja Uudessa Suomessa.

Päivi korostaa, että luotettavalle viranomaisviestinnälle on kysyntää ja tarvetta enemmän kuin aikoihin – se on viranomaisten voimavara, usein myös kilpailuvaltti.

Päivi Paasikoski avaa puheenvuorossaan, miten luottamusta rakennetaan yhteiskunnassa viestinnällä ja vuorovaikutuksella.

 

vt_ilkka_halava.png

Ilkka Halava

Tulevaisuustutkija

Ilkka Halava on arvostettu tulevaisuuden työelämän asiantuntija. Hän on yksi Suomen valovoimaisimmista puhujista ja monen organisaation luottosparraaja. 

Ilkka tunnetaan myös kirjailijana. Hänen ajatuksiaan voi lukea "Kuluttajakansalaiset tulevat – miksi työn johtaminen muuttuu" sekä "Rytmitalous – miksi yhdeksästä viiteen ei vain toimi" -kirjoista.

Ilkan tyylille uskollisesti kuulemme Viestinnän tulevaisuus -seminaarissa voimaannuttavan puheenvuoron tulevaisuuden työelämän mahdollisuuksista, sillä "huomisen haasteista ei selviä eilisen resepteillä".

 

Panelistit

 

vt_jani_nurisalo.png

Jani Nurisalo, Esperi Care

Viestinnästä, markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja

Asumispalveluita tuottava Esperi Care kohtasi vuonna 2019 mainekriisin, mutta mitä on tapahtunut sen jälkeen?  Viestinnän tulevaisuus -seminaarin keskustelussa kuulemme Jani Nurisalolta, miten Esperi Care on viestinyt mainekriisin jälkeen ja miten luottamusta on pyritty jälleenrakentamaan. 

Jani Nurisalo on toiminut kolme vuotta Esperi Caren myynti- ja markkinointijohtajana. Jani vastaa myös yrityksen viestinnästä ja brändistä. Ennen Esperille siirtymistä hän on työskennellyt lääketeollisuudessa Janssen Cilagilla ja Pfizerilla. Jani on työskennellyt myös yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajien Doctagonin ja Pihlajalinnan palveluksessa.

Kuulemme paneelissa Esper Caren viestinnästä, markkinoinnista ja myynnistä vastaavalta johtajalta Jani Nurisalolta, millaista luottamuksen rakentaminen on ollut mainekriisin jälkeen. 

 

vt_susan_patronen.png

Susan Patronen, Helen

Viestintäjohtaja

Viime talvi haastoi energia-alan ja koko yhteiskunnan toimimaan energian riittävyyden puolesta. Keskustelua huoltovarmuudesta ja energiaomavaraisuudesta käytiin aktiivisesti mediassa. Energiamurroksen keskiössä avainroolissa on ollut oikea-aikainen viestintä oikealle kohderyhmälle. Läpinäkyvyyden ja riittävän tiedon jakaminen monikanavaisesti ovat tuoneet energia-asiat jokaisen ulottuville.

Susan Patronen on työskennellyt Helen Oy:n viestintäjohtajana elokuusta 2023 lähtien. Susanilla on yli 20 vuoden kokemus viestinnän ja markkinoinnin vaativista asiantuntija- ja johtotehtävistä sekä kuluttaja- että yritysbrändien parissa. Ennen Heleniä hän vastasi OP Yrityspankin viestinnästä ja aiemmin hän on toiminut mm. Diacorin markkinointi- ja viestintäjohtajana.

Kuulemme paneelissa myös Helenin viestintäjohtaja Susan Patrosen ajatuksia, miten säilyttää kuluttajien luottamus energiakriisin keskellä.

 

vt_jussi_salmi.png

Jussi Salmi, HUS

Viestintäjohtaja

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kriisiytyminen näkyy ja huolestuttaa koko maassa. Miten maanlaajuisesta sotekriisistä on mahdollista viestiä säilyttämällä samalla kansalaisten luottamus terveydenhoitojärjestelmään? Panelistimme Jussi Salmi korostaa viestinnän roolia johdon ja koko organisaation strategisena kumppanina.

Jussi Salmi toimii tällä hetkellä HUS:n viestintäjohtajana. Sitä ennen Jussi on työskennellyt kymmenen vuotta ympäristöministeriön viestintäjohtajana sekä viestintätehtävissä YK:n pääsihteeristössä New Yorkissa, Viestintävirastosta ja Helsingin kaupungilla, ohjelmapäällikkönä Ylellä ja viestinnän tutkimustehtävissä, myös yksityisellä sektorilla. 

Kolmantena panelistina nähdään HUS:n viestintäjohtaja Jussi Salmi, jolta kuulemme, mikä on viestinnän merkitys maanlaajuisen sotekriisin keskiössä.

 

Loppukevennys

 

img_0375.png

Improvisaatioteatteri Stella Polaris

Esiintyjinä näyttelijät Niina Sillanpää ja Annika Poijärvi sekä muusikko Topi Korhonen 

Stella Polaris on ollut Suomen johtava improvisaatioteatteri siitä lähtien kun teatteri perustettiin vuonna 1990. Jo kolmenkymmenen vuoden ajan Stella Polaris on tutkinut, kehittänyt, kouluttanut ja etenkin esittänyt improvisaatioteatteria ammattimaisesti, intohimoisesti ja määrätietoisesti. 

Improvisaatio syntyy aina hetkessä ja sen voima on uudistumisessa. Stella Polariksen vahvuus on uuden kokeilemisessa. Stella Polaris suuntaa koko ajan kohti uusia vielä tuntemattomia tarinoita ja eri taiteenlajeja.

Seminaarin loppuhuipennuksena pääsemme seuraamaan Stella Polariksen ainutlaatuista improvisaatioesitystä, joka syntyy yleisön silmien edessä. Luvassa on naurunpyrskähdyksiä sekä yllätyksellisiä käänteitä, sillä katsojat pääsevät halutessaan vaikuttamaan esityksen sisältöön.

 

Juontaja

vt_rosa_kettumaki.png

Rosa Kettumäki

Rosa Kettumäki on Ylen toimittaja ja juontaja. Hän on työskennellyt mm. A-studiossa, Ylen aamussa ja Perjantai-ohjelmassa. Parhaillaan hän juontaa Ylen Viimeinen Sana -ohjelmaa.

 

 

Keskustele kanssamme

 

LinkedInissä Viestin jäsenten Facebook-ryhmässä Instagramissa

#viestinnäntulevaisuus

 

 

Tapahtuma järjestetään viranomaisohjeiden mukaisesti

Sofia Helsinki ja Viesti ry noudattavat viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia seminaarin järjestämisessä. Tarvittaessa ja tilanteen niin vaatiessa, muutamme tapahtuman kokonaan etätapahtumaksi. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Otathan meihin yhteyttä, jos tapahtumasta herää kysyttävää.

toimisto@viesti.fi
044 7004044

 

Viestinnän tulevaisuudessa mukana

1.png2.png3.png4.pnguutiskirje-3-kolumnia.png5.png

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Hinta
Määrä

Ilmoittautuminen ei ole saatavilla tällä hetkellä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle.
Ilmoittautuminen päättyy 11.12.2023 09:00
ilmainen

Määrä:


Ilmoittautuminen päättyy 11.12.2023 09:00
ilmainen

Määrä:


Ei-jäsen, hinta alkaen 9.11. asti

Ilmoittautuminen päättyy 11.12.2023 09:00
280,00 € (+ALV 24%)
Loppuunmyyty

ei-jäsen, hinta voimassa 9.11. alkaen.

Ilmoittautuminen päättyy 11.12.2023 09:00
210,00 € (+ALV 24%)

Määrä:


Paikkoja jäljellä

Viestin jäsen Live-tapahtuma: On täynnä (voit ilmoittautua jonotuslistalle)
Perushinta Live-tapahtuma: On täynnä

Ajankohta

Alkaa:  

12.12.2023 15:30

Päättyy:  

12.12.2023 20:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Sofia Helsinki, Sonckin Sali / Striimi

Sofiankatu 4 C
00580 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Viesti ry

044 700 4044

toimisto@viesti.fi