Tapahtuman oletuskuva

Mentorointiohjelma 2023

31.8.2023 16:00

Live / Etä. Katso toteutustapa tapaamiskohtaisesti.

Kaipaatko tukea urapolkusi muotoiluun itsesi näköiseksi tai kenties vahvuuksiesi kirkastamiseen? Hae Viestin mentorointiohjelmaan syksylle 2023! Mentorointiohjelma on suunnattu työssäkäyville jäsenillemme. 

 

Mitä?

 

Syksyn mittaisessa mentorointiohjelmassa keskitytään ammatilliseen kasvuun ja oman urapolun muotoiluun oman mentorin, uracoachin ja muiden asiantuntijoiden opastuksella.

Viestin mentorointiohjelma toteutetaan yhteistyössä Coaching for successin Anne Liljestrandin kanssa.

Anne Liljestrand

 

Mentorointiohjelman sisältö

 

Mentorointiohjelma koostuu ryhmätapaamisista, henkilökartoituksesta (Core Strengths SDI 2.0) ja henkilökohtaisista tapaamisista oman mentorin kanssa.

Mentorit voivat halutesaan osallistua myös ryhmätapaamisiin ja ostaa itselleen oman SDI 2.0 -henkilökartoituksen alennetulla hinnalla.

 
Henkilökohtaiset tapaamiset mentorin kanssa

 

Jokaiselle mentoroitavalle eli aktorille etsitään henkilökohtaisiin tarpeisiin, tavoitteisiin ja kiinnostuksen kohteisiin sopiva mentori eli kokeneempi viestijä, jonka tehtävä on mm. tukea aktorin ammatillista kehittymistä viestinnän kentällä. 

Mentorin ja aktorin tapaamisia suositellaan sopimaan vähintään neljä kappaletta. Parit sopivat tapaamisten aikataulusta keskenään. 

 
Ryhmätapaamiset

 

Lisäksi mentorointiohjelmassa on viisi 1,5 h ryhmätapaamista, joissa keskitytään ammatilliseen kehittymiseen, oman urapolun muotoiluun ja verkostoitumiseen muiden osallistujien kanssa.  Ryhmätapaamisissa saat myös muilta aktoreilta vertaistukea omaan uraan liittyvien kysymysten pohdiskeluun. 

Osa ryhmätapaamisista järjestetään etänä Zoomissa ja osa livenä Viestin toimistolla Helsingissä. Tarkemman ohjelman, ryhmätapaamisten aiheet ja toteutusmuodot päivämäärineen löydät seuraavan alaotsikon alta.


Ryhmätapaamisten teemat ja aikataulu

 

Huomaathan, että kellonajat ja viikonpäivät vaihtelevat toteutustavan mukaan!

 • torstai 31.8. klo 17.30–19.00 Aloitustapaaminen ja ryhmään tutustuminen LIVE

  Tästä se lähtee! Ensimmäisessä tapaamisessa verkostoidutaan ja keskustellaan, miten sekä aktorit että mentorit saavat mentorointiohjelmasta mahdollisimman paljon merkityksellisiä oppeja ja oivalluksia. Luvassa mm. 5 vaikuttavaa vinkkiä mentorointiin, tavoitteiden asettamista sekä innostavaa ajatusten vaihdantaa. Puhujana ja fasilitoijana coach Anne Liljestrand.

 • keskiviikko 20.9. klo 17.00–18.30 Omat vahvuutesi ja motivaatiotekijäsi – näin hyödynnät Core Strengths SDI 2.0 -henkilökartoituksen tuloksia ETÄ

  Mentorointiohjelman alussa pääset tekemään henkilökohtaisen henkilökartoituksen (Core Strengths SDI 2.0), jonka avulla tunnistat omat vahvuutesi ja motivaatiotekijäsi. Core Strengths SDI 2.0 -henkilökartoitus sisältää myös tehokkaita vinkkejä vaikuttavaan vuorovaikutukseen, johtamiseen, konfliktienhallintaan ja muiden motivaatioiden tunnistamiseen.

  Puhujana Core Strengths SDI 2.0 Master Facilitator Tom Suvanto Positive Solutions Business & Lifesta ja keskustelujen fasilitoijana sinulle jo tuttu Anne Liljestrand.

 • keskiviikko 11.10. klo 17.00–18.30 Itsevarmuutta ja rohkeutta asiantuntijuuteen ETÄ

  Kolmannessa tapaamisessamme käytämme kaikkia kykyjämme! Sanoitamme vahvuuksiamme vaikuttavasti, esittelemme osaamisemme vakuuttavasti ja harjoittelemme hissipuhettamme 20 % nostolla. Tiedossa siis kunnon asiantuntijuuden näytön boosti, monta hyvää vinkkiä vuorovaikutukseen ja huijarisyndrooman selättämiseen.

  Puhujana ja keskustelujen fasilitoijana coach Anne Liljestrand.

 • keskiviikko 1.11. klo 17.00–18.30 Oivalluksia ja ideoita urapolun muotoiluun  ETÄ

  Tässä tapaamisessa kuulemme tosielämän esimerkkejä erilaisista urapoluista muutamalta vieraaltamme. Kuulemme onnistumisia ja oppeja, jotka pääsemme ankkuroimaan oman urapolkumme muotoiluun. Esimerkeistä saat uusia ajatuksia, ideoita ja tietenkin myös kannustusta oman urapolun muotoiluun.

  Puhujina mm. Malin Pettersson sekä Katja Serén ja keskustelujen fasilitoijana Anne Liljestrand.

 • torstai 30.11. klo 17.30–19.00 Viimeinen tapaaminen: Mitä mentoroinnin jälkeen?  LIVE

  Viimeisessä yhteisessä tapaamisessamme jaamme oivalluksia ja oppeja mentorointiohjelmasta ja suuntaamme katseet tulevaan. Mitä seuraavaksi? Miten voin parhaiten hyödyntää mentorointiohjelmasta saatuja työkaluja ja ajatuksia? Miten jatkan verkostoitumista? Juhlistamme onnistumisiamme yhdessä Viestin tiloissa mukavissa pikkujoulutunnelmissa.

Ryhmätapaamisten lisäksi jokainen aktori sopii mentorinsa kanssa kahdenkeskisistä tapaamisistaan.

 
Core Strengths SDI 2.0 -kartoitus

 

Mentorointiohjelmaan kuuluu tänä vuonna myös ensimmäistä kertaa henkilökartoitus, josta voit saada tarkempaa tietoa omista vahvuuksistasi ja motivaatiotekijöistä.

Core Strengths SDI (= Strength Deployment Inventory) 2.0 auttaa ymmärtämään, miksi käyttäydymme tietyllä tavalla ja miten suhtaudumme muihin. Tarkemman henkilökartoituksen avulla pystyt kirkastamaan osaamistasi, vahvuuksiasi ja käyttämään sitä hyödyksi oman urapolun muotoilussa itsesi näköiseksi.

SDI 2.0 -kartoituksen hyödyntämistä käydään tarkemmin läpi mentorointiohjelman 2. tapaamisessa.

Kartoitus kuuluu aktoreiden pakettiin, mutta myös mentorit voivat ostaa SDI 2.0 -kartoituksen alennetulla hinnalla 118 € (normaalisti 150 €). 

Huomaathan, että välitämme yhteystietosi Positive Solutions Business & Life Oy:lle, jotta voit saada henkilökohtaisen linkin SDI 2.0 -kartoitukseen mentorointiohjelman alkaessa. 

 
Mentorointiopas

 

Mentorin kanssa pidettävien henkilökohtaisten tapaamisten ja ryhmätapaamisten lisäksi saat käyttöösi mentorointioppaan. Opas sisältää ohjeita mentorointiin ja mentorointipolkua tukevia tehtäviä, joita voitte halutessanne tehdä mentorin kanssa.

 

Hinta 

 
Aktorille

 

Mentorointiohjelma maksaa ohjelmaan valituille aktoreille 290 € (hinta sisältää ALV:n). Osallistumismaksun voi maksaa kerralla tai halutessasi 4 osassa.

Hinta sisältää kaiken mentorointiohjelmaan kuuluvan eli

 • sinulle etsityn mentorin
 • ryhmätapaamiset tarjoiluineen
 • mentorointioppaan
 • Core Strengths SDI 2.0 -kartoituksen.
 
Mentorille

 

Mentorille osallistuminen ei maksa mitään, eikä mentoroinnista makseta palkkaa.

Mentorit voivat kuitenkin halutessaan ostaa myös Core Strengths SDI 2.0 -kartoituksen alennetulla hinnalla, 118 € (normaalisti 150 €). 

 

Hae ohjelmaan 20.8. mennessä

 

Hae ohjelmaan tämän sivun alalaidasta. Hakemuksessa kysytään kysymyksiä, joiden avulla etsimme sopivat aktori–mentori -parit. Huomaathan, että jos haet aktoriksi, hakemuksesi jaetaan myös sinulle löydetylle mentorille. Vastaathan siis huolellisesti kysymyksiin, jotta löydämme mahdollisimman hyvän parin juuri sinulle ja mentorisi pääsee tutustumaan sinuun jo etukäteen. 

Tapahtumaan ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi hakuajan umpeutuessa. Voit siis peruuttaa ilmoittautumisesi vielä 20.8. klo 23:59 mennessä. Jos ilmoittautumisesi on voimassa tämän päivämäärän jälkeen, sitoudut maksamaan osallistumismaksun.

Huom! Aktorilta kysytään jo hakemisen yhteydessä laskutustiedot. Ohjelman laskut lähetetään kuitenkin vasta ohjelman alettua.

 
Hakuprosessin tarkempi aikataulu 
 • Haku päättyy ja ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 20.8.2023 klo 23.59.
 • Ohjelmaan mahtuu 12 aktoria. Jos saamme enemmän hakemuksia, ilmoitamme ohjelmaan valituista aktoreista 22.8. mennessä. 
 • Mentorointiparit ilmoitetaan viimeistään 28.8.
 • Mentorointiohjelman ryhmätapaamiset alkavat 31.8.

 

Kuka voi hakea aktoriksi?

 

Aktoriksi voi hakea kuka tahansa työelämässä oleva Viestin jäsen, joka kaipaa tukea oman osaamisen sanoittamiseen, ammatilliseen kasvuun ja uramuotoiluun. Ohjelmaan mahtuu 12 aktoria.

Jos saamme enemmän hakemuksia, ilmoitamme ohjelmaan valituista aktoreista 22.8.2023 mennessä.

Jos aktoreita ilmoittautuu vähemmän kuin 8, joudumme valitettavasti peruuttamaan ohjelman. Jos ohjelma peruutetaan, ilmoitamme siitä ilmoittautumisen päätyttyä ja tällöin sitoumus maksamiseen raukeaa.

 
Kuka voi hakea mentoriksi?

 

Oletko jo kokeneempi viestijä ja koet, että sinulla olisi annettavaa muille viestinnän ammattilaisille? Mainiota, voisit siis hyvin sopia mentoriksi!

Mentoriksi voivat hakea kaikki viestinnän ammattilaiset, joille on kertynyt pääsääntöisesti jo pidempään kokemusta alalta ja sen erilaisista tehtävistä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla Viestin jäsen.

Huomaathan, että mentoroinnista ei makseta palkkiota.

Ohjelmaan valituista mentoreista ilmoitetan 28.8.2023 mennessä. Mentoriksi ilmoittautuminen vaatii sitoutumista aktorin kanssa sovittuihin tapaamisiin syksyllä 2023.

 

Kysymyksiä mentorointiohjelmasta?

 

Soittele meille numeroon 044 7004044 tai laita viestiä toimisto@viesti.fi. 

Huomaathan kuitenkin, että olemme heinäkuun kesälomalla.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

31.8.2023 16:00

Päättyy:  

30.11.2023 18:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Live / Etä. Katso toteutustapa tapaamiskohtaisesti.

Snellmaninkatu 19-21 F 13
00170 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Viesti ry

044 7004044

toimisto@viesti.fi

Snellmaninkatu 19–21 F 13, 00170 Helsinki