Työyhteisöt ovat ajautuneet hybridiarjen pyöritykseen, mutta onko todella kyse hybridistä, jos etätyötä ja livetyötä ei saada sulavasti pelaamaan yhteen?
Työskentelytapojen pirstaloituminen on luonut työyhteisöille ja erityisesti työyhteisöviestinnälle uudenlaisia vaatimuksia. Mikä aikaisemmin saattoi olla helppoa tapa viestiä, voi nykyään olla huomattavasti haastavampaa monimuotoisessa hybridiarjessa. Hybridiarjen pyöritykseen ei kuitenkaan kannata jäädä makaamaan, sillä ratkaisuja löytyy aina viestintäkäytänteiden kehittämisestä uusien vaatimusten tasolle.
Mitä?
Työyhteisöviestintä hybridiarjessa -webinaari pidetään 26.4. klo 9–10.30. Webinaarin aikana pääsemme kuulemaan,
- millaista tietotyöntekijöiden korona-ajan vuorovaikutus on suomalaisissa työyhteisöissä?
- miten työyhteisöjen epävirallinen vuorovaikutus on muuttunut
- millaisia ovat työntekijöiden eristäytymisen kokemukset etätyössä ja miten niitä voisi lieventää työyhteisön teknologiavälitteisellä viestinnällä?
- miten hybrdiarjen työyhteisöviestintää on kehitetty teknologiayhtiö Vincitillä pandemian aikana?
- miten hybridiarjen työyhteisöviestintää voi toteuttaa käytännössä?
Uunituoreita tutkimustuloksia meille on kertomassa Jyväskylän yliopiston viestinnän professori, Anu Sivunen. Sivusen puheenvuorossa kuulemme, mitä uusinta tutkimustietoa viestijöiden on hyvä ottaa huomioon työyhteisöjen hybridiviestinnän suunnittelussa.
Konkreettisia esimerkkejä teknologiayhtiö Vincitin työyhteisöviestinnän kehitystyöstä sekä hybridiarjen parhaimmista opeista ja haasteista tulee kertomaan yhtiön viestinnästä ja PR:stä vastaava Anni Lehti.
Webinaarin sisältö ja aikataulu
9.00 Anu Sivunen, suomalaisten työyhteisöjen hybridiviestintä
9.30 Anni Lehti, Case Vincit: työyhteisöviestintä hybridiarjessa
10.10 Keskustelua hybridiviestinnän haasteista ennakkokysymysten pohjalta
10.30 Webinaari päättyy
Webinaari tallennetaan ja tallenne sekä esitysmateriaalit jaetaan kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille mahdollisimman pian webinaarin jälkeen.
Puhujat
Anu Sivunen, Jyväskylän yliopisto
Anu Sivunen työskentelee viestinnän professorina Jyväskylän yliopistossa, jossa hän johtaa digitaalisen viestinnän ja vuorovaikutuksen tutkimukseen keskittyvää CoCoDigi-tutkimusryhmää. Anun tutkimus liittyy viestintäkäytänteisiin globaalissa, teknologiavälitteisessä työssä, työntekijöiden tavoitettavuuteen ja työn ja muun elämän rajoihin sekä vuorovaikutukseen erilaisissa työtiloissa ja -ympäristöissä. Lisäksi hän tarkastelee työyhteisöjen viestintäteknologian käyttöön liittyviä jännitteitä ja paradokseja johtamassaan kansainvälisessä tutkimusprojektissa, jota rahoittaa Suomen Akatemia. Ennen uraansa Jyväskylän yliopistossa Anu on työskennellyt Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella sekä ollut kaksi vuotta vierailevana tutkijana Yhdysvalloissa Stanfordin yliopistossa ja UC Santa Barbarassa.
Anni Lehti, Vincit
Konkreettisia esimerkkejä kuulemme teknologiayhtiö Vinctin viestinnästä ja PR:stä vastaavalta Anni Lehdeltä (TaM). Annilla on yli 15 vuoden kokemus monipuolisista markkinoinnin ja viestinnän tehtävistä, erityisosaamisena yhteisöviestintä. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. päätoimittajana, tiedottajana ja sisältösuunnittelijana. Annin sydäntä lähellä ovat tarinat, erilaisten viestintäkanavien hyödyntäminen sekä rohkeus kokeilla uusiakin asioita.
Vincit taas on vuonna 2007 perustettu huippuasiantuntijatalo, joka tarjoaa asiakkailleen digitaalisia palveluita ja tuotteita. Vinctillä työskentelee yli 600 asiantuntijaa ja yritys on palkittu mm. Euroopan ja Suomen parhaana työpaikkana (Great Place to Work).
Kenelle?
Niille Viestin jäsenille, jotka kamppailevat työyhteisöjen hybridiviestinnän kanssa tai ovat muuten vain kiinnostuneita ajankohtaisesta työyhteisöviestinnästä.
Ilmoittautuminen
Tämä webinaari on avoin ja maksuton kaikille Viesti ry:n jäsenille. Pääset ilmoittautumaan mukaan tämän sivun alalaidasta. Ilmoittautuminen päättyy päivä ennen tapahtumaa, 25.4. klo 9.00. Ilmoittautumisen päätyttyä voit tiedustella mahdollisia vapaita paikkoja osoitteesta toimisto@viesti.fi.