Tapahtuman oletuskuva

Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen: Voimavarat ja kuormitustekijät

27.4.2021 10:30

Teams. Webinaarilinkki lähetetään myöhemmin kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille.

Nyt jo yli vuoden ajan olemme siirtyneet työskentelemään lähestulkoon täysin etänä, mikä tarkoittaa työn ja muun elämän yhdistymistä konkreettisemmin kuin koskaan aiemmin. Entistä haastavampaa yhteensovittamisesta tekee se, jos muu elämä koostuu lapsiperheen arjesta. 

Tällä hetkellä lapsiperheiden arkea haastavat pitkät poissaolot varhaiskasvatuksesta ja koulusta pienenkin nuhan vuoksi, etäkoulu sekä monilla aloilla muutokset mm. työn sisällössä, työn teon tavoissa, taloudellisessa tilanteessa ja työn määrässä. 

Jo ennen koronaa kansainvälisissä tutkimuksissa on todettu se, että suomalaiset vanhemmat ovat maailman uupuneimmassa joukossa. Uskallamme väittää, ettei etäelämä ole parantanut luokitustamme.

Suomi sijoittuu hyvin eurooppalaisessa vertailussa joustavien työaikojen soveltamisessa. Silti työn ja perheen yhteensovittamista tukevat käytännöt eivät ole kovin yleisiä suomalaisilla työpaikoilla eikä uupumisen kokemus ole vähentynyt. 

Tutkimusten mukaan uupumukselle altistavat yksin pärjäämisen kulttuuri sekä suoritus- ja kilpailukeskeisyys. Turvaverkkoja ei välttämättä ole ja toisaalta lasten kasvatukseen tarjolla oleva, suuri määrä ohjeita ja neuvoja voivat tuntua välillä mahdottomilta suorittaa arjen kaaoksessa. Työpaikalla pitäisi jaksaa antaa kaikkensa ja samalla lapsiperheen arki saattaa tuntua jo toiselta työpäivältä ensimmäisen päälle. Riittämättömyyden tunne on vahvasti läsnä.

Mitä?

Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen: voimavarat ja kuormitustekijät on webinaari, jossa pohdimme työterveyspsykologi Johanna Vilmin johdolla muun muassa sitä, miten omaa jaksamista työn ja perheen ristitulessa voisi parantaa ja miten helpottaa omaa riittämättömyyden tunnetta.

Webinaarin aikana:

  • käsitellään etäyön ja perhe-elämän yhdistämisen haasteita ja hyötyjä
  • pohditaan, mitä tämä aika on opettanut
  • pohditaan millaiseksi (työ)arjen haluaisi muovautuvan pandemian jälkeisessä ajassa.

Webinaari tallennetaan ja esitysmateriaali jaetaan tapahtuman jälkeen.

Kenelle?

Tämä webinaari sopii kaikille niille MiBin ja Viestin jäsenille, joita pohdituttaa oma jaksaminen tai arjen parempi organisoiminen työn ja perheen yhdistämisessä. Mukaan mahtuu 250 nopeinta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan webinaariin sivun alaosasta. Ilmoittautumislomakkeen kautta voit lähettää myös ennakkokysymyksiä Johannalle työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen liittyen. 

Johanna Vilmi on työterveyspsykologi (koulutukselta myös PsM & eMBA) ja toimii ammatinharjoittajana. Johannalla on itsellään kaksi pientä lasta, 2- ja 6-vuotiaat, joten työn ja perhe-elämän yhdistämiseen liittyvät ilmiöt ovat tuttuja myös hänen omasta arjestaan. Saatat tunnistaa Johannan myös muista webinaareistamme – hän on ollut puhumassa mm. yhdessä Pomoverkoston webinaarissa ja tapaamme hänet tänä keväänä myös Viestin mentorointiohjelmassa!

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

27.4.2021 10:30

Päättyy:  

27.4.2021 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams. Webinaarilinkki lähetetään myöhemmin kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille.


Lisätiedot