Tapahtuman oletuskuva

Opiskelijoiden & vastavalmistuneiden mentorointiohjelma 2021

19.10.2021 16:00

Etätoteutus. Linkit lähetetään myöhemmin ohjelmaan ilmoittautuneille

“Niin mitä sä oikein teet, kun valmistut?”

 – Sen kun tietäisi. 

Viestinnän opinnot tarjoavat todella paljon erilaisia urapolkuja ja toisinaan on mahdotonta tietää, mikä olisi itselle se oikea suunta. Unelmat saattavat tuntua epärealistisilta tai niitä ei ole olemassakaan. Uratuska hiipii pikkuhiljaa mielen sopukoihin ja yrittää tehdä meistä selvää. Mutta miten siitä pääsee eroon ja mistä löytää alku omalle urapolulle?

 

Mitä?

Viestin opiskelijajäsenille ja vastavalmistuneille jäsenille tarkoitetussa mentorointiohjelmassa pureudutaan juuri siihen, mistä se oma urapolku löytyisi ja millaisia asioita siinä voisi näkyä. Kirkastamme erilaisia uravaihtoehtoja ja erityisesti omia vahvuuksia sekä osaamista. Pureudumme myös sihen, miten uran alkuvaiheessa omaa osaamista voisi perustella.

Vuoden 2021 mentorointiohjelman sisältöä on uudistettu yhdessä opiskelijoiden kanssa. Mentorointiohjelma koostuu kolmesta yhteisestä luentotyylisestä tapaamisesta, mitkä ovat avoimia kaikille opiskelijajäsenillemme sekä vastavalmistuneille jäsenille. Lisäksi voit ilmoittautua mukaan luentojen ohella käytäviin ryhmämentorointeihin, joissa pääset verkostoitumaan myös muiden alan opiskelijoiden kanssa. 

Mentorointiryhmät muodostetaan yhteisten kiinnostuksen kohteiden, toiveiden ja tavoitteiden perusteella ja jokaiselle pienryhmälle etsitään oma mentori, jolla on kokemusta toivotuista aiheista. Ryhmätapaamiset sovitaan erikseen ryhmän osallistujien ja mentorin kesken. Tapaamisia suositellaan sovittavan vähintään kolme.

Mentorointiohjelma järjestetään syksyllä 2021 ja haku ohjelmaan alkaa 5.8. Ohjelma toteutetaan teknologiavälitteisesti, jotta mahdollisimman monella opiskelijalla ja vastavalmistuneella on mahdollisuus osallistua eri puolilta Suomea. Mentorointiohjelman tueksi sekä aktoreille että mentoreille jaetaan Viestin oma mentorointiopas.

 

Mentorointiohjelman sisältö

 

Kaikille yhteiset webinaarit:

19.10. klo 16–17.30 Monta eri polkua – inspiroivia tarinoita työelämästä

Kuten todettua, viestinnän opintojen jälkeen tai niiden aikana on mahdollista tarttua monenlaisiin työtehtäviin. Käymme aloitustapaamisessa läpi, millaisia erilaisia urapolkuja viestinnän alalta mahdollisesti löytyy ja millaisia polkuja muilla nuorilla asiantuntijoilla on takanaan? Lisäksi käymme läpi mentorointiohjelman rakennetta.

Puhumassa Viestin viestintäsuunnittelija Nelli Sajakoski ja useampi nuori asiantuntija, joista kuulemme myöhemmin lisää!

8.11. klo 16–17.30 Mikä minusta voisi tulla isona – oman jutun löytäminen viestinnän kentällä 

“Mikä sinusta tulee isona” on yksi maailman rasittavimmista kysymyksistä, jota kuulemme jo lapsesta lähtien. Kysymykseen ei ole olemassa yksinkertaista vastausta, eikä tarvitsekaan olla. Tällä kerralla pohdimme sitä, mistä oman jutun voisi löytää viestinnän kentällä tai löytyykö sitä edes sieltä.

Puhumassa Viestin viestintäpäällikkö Anni Haaparanta, jolla on paljon myös henkilökohtaista kokemusta oman polun etsiskelystä.

1.12. klo 16.30–17.30 Miten nyhjästä tyhjästä? – Osaamisen kartuttaminen ja sanoittaminen

Opiskelijat ja vastavalmistuneet pohtivat toisinaan, miten omaa osaamista voisi perustella, kun sitä ei vielä ole. Osaamista ei nyhjästä tyhjästä, sillä jokaiselle meille on karttunut elämän aikana kokemuksia ja oppeja, joita voi hyödyntää työnhaussa ja oman urapolun suuntaamisessa. Tällä kerralla pohdimme, mitä osaamista viestinnän alalla tarvitaan, miten omaa osaamista voisi sanottaa ja miten sitä voisi kerryttää lisää. Käymme myös läpi, millaisella portfoliolla ja hissipuheella pystyt perustelemaan omaa osaamistasi.

Webinaarin pitää Viestin viestintäpäällikkö Anni Haaparanta ja viestintäsuunnittelija Nelli Sajakoski.

 

Ryhmämentorointi

Lisäksi voit ilmoittautua ryhmämentorointiin, jossa pääset keskustelemaan muiden, samoista asioista kiinnostuneiden opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden sekä mentorin kanssa tarkemmin oman uran rakentamisesta ja aloittamisesta. Tapaamisajat sovitaan ryhmän kesken erikseen.

Ryhmämentorointiin mahtuu rajallinen määrä osallistujia, minkä vuoksi ilmoittautuminen päättyy myös aiemmin, jotta ehdimme muodostamaan ryhmät ja etsimään mentorit. Ohjelmaan valitut osallistujat ilmoitetaan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä.

 

Mentorointiohjelman jälkeen

Mentorointiohjelman jälkeen sinulla on kirkkaammat ajatukset omista kiinnostuksen kohteistasi, uran starttaamisesta ja olet valmiimpi tuleviin harkkahakuihin tai ensimmäisen asiantuntijapestin löytämiseen.

 

Kenelle?

Mentorointiohjelma on avoin ja maksuton kaikille Viestin jäsenille, jotka ovat vielä opiskelijoita tai viimeisen vuoden sisään valmistuneita ja kaipaavat tukea oman osaamisen kirkastamiseen sekä urapolun rakentamiseen. 

Viestin jäsenyys on päätoimisille opiskelijoille maksuton. Jäseneksi pääset liittymään tästä.

Lisäksi voit ilmoittautua myös mentoriksi sivun alalaidasta! Mentoriksi voivat hakea kaikki mentoroinnista kiinnostuneet. Mentorina sinun ei siis tarvitse olla Viesti ry:n jäsen.

 

Mentorointiohjelmaan ilmoittautuminen

Saat täyden hyödyn irti Viestin mentorointiohjelmasta, jos ilmoittaudut sekä ryhmämentorointeihin että yhteisiin luentoihin. Pääset ilmoittautumaan sivun alaosasta valitsemalla kohdan “Aktori (ryhmämentorointi+luennot)”. 

Ilmoittautumislomake sisältää jonkin verran kysymyksiä, joiden vastauksiin kannattaa panostaa, sillä muodostamme ryhmät ja etsimme mentorit vastausten perusteella. 

Mentorointiin ilmoittautuminen on sitova. 

Huomaathan, että voimme ottaa vain rajallisen määrän osallistujia mukaan ryhmämentorointiin. Ryhmämentorointiin valituille aktoreille ilmoitetaan mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen (loppuu 23.9.). Lähtökohtaisesti pyrimme mahduttamaan kaikki halukkaat mukaan.

 

Pelkkiin webinaareihin ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua myös pelkkiin luentoihin valitsemalla sivun alaosasta kohdan “webinaarit”. Huomaathan, että luennotkin on tarkoitettu vain Viestin opiskelijajäsenille tai vastavalmistuneille jäsenille. Webinaareihin voit ilmoittautua pidempään, aina 30.11. klo 23.59 asti. Huomioithan, että webinaareihin ei voi ilmoittautua jälkikäteen, joten jos haluat osallistua kaikkiin kolmeen kertaan, tulee sinun ilmoittautua viimeistään 18.10. klo 23.59.

Saat osallistumislinkin aina viimeistään tapahtumapäivän aamuna.

Suosittelemme kuitenkin lämpimästi myös ryhmämentorointiin osallistumista, jossa pääset tarkemmin tutustumaan sinua kiinnostaviin aiheisiin ja samoista aiheista kiinnostuneisiin muihin opiskelijoihin.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

19.10.2021 16:00

Päättyy:  

1.12.2021 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Etätoteutus. Linkit lähetetään myöhemmin ohjelmaan ilmoittautuneille