Tapahtuman oletuskuva

Kuntavaaliwebinaari: vaalivaikuttaminen poikkeusaikana

16.3.2021 10:00

Teams. Linkki lähetetään myöhemmin webinaariin ilmoittautuneille.

Kuntavaaleista 2021 on tulossa ensimmäiset, kunnolliset somevaalit. Miten sujuvasti kuntavaaliehdokkaat vaihtavat toritelttailun someen ja miten he tavoittavat äänestäjät, kun yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä ja saman aikaisesti sosiaalisen median jätit ovat alkaneet rajoittaa poliittisten sisältöjensä näkyvyyttä?

Tässä webinaarissa vaikuttajaviestintätoimisto Blicin asiantuntijat Jemi Heinilä ja Juha Halttunen analysoivat, miltä kevään 2021 kuntavaalit näyttävät. Koronavirustilanteesta johtuen sosiaalisen median rooli kuntavaalikeskustelun alustana korostuu, ja esillä on useita yritysten liiketoimintojen ytimeen vaikuttavia kysymyksiä liittyen esimerkiksi julkishankintojen etiikkaan ja ympäristöystävällisyyteen.

Lähestyvät kuntavaalit tekevät keväästä kiinnostavan organisaatioiden vaikuttamis- ja edunvalvontatyön näkökulmasta. Käymme läpi vaikuttamisen vuosikelloa, eli missä vaiheessa vaalikautta yritysten, järjestöjen ja muiden vaikuttajien kannattaa rakentaa yhteistyötä juuri kuntavaaliehdokkaiden kanssa. Puhumme myös siitä, kenen ja millaisten organisaatioiden kannattaa olla aktiivinen vaikuttamaan kuntapoliitikkoihin.

Jännittävät vaaliasetelmat Helsingissä ja muualla Suomessa povaavat keväälle myös erityisen värikästä julkista poliittista keskustelua. 

Mukana webinaarissa on Ylen politiikka ja yhteiskunta -toimituksen päällikkö Paula Pokkinen, joka kertoo, miltä nämä poikkeukselliset kuntavaalit näyttävät median näkökulmasta. Mikä on median tehtävä ajassa, jossa keskustelu on jo valmiiksi kärjistynyt? Vieläkö mediassa halutaan nostaa esiin ehdokkaiden erimielisyyksiä vai toimivatko toimittajat pikemminkin yhteisten asioiden etsijöinä?

Ilmoittaudu mukaan webinaarin tämän sivun alalaidasta. Webinaari on avoin ja maksuton kaikille Viesti ry:n jäsenille.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

16.3.2021 10:00

Päättyy:  

16.3.2021 11:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams. Linkki lähetetään myöhemmin webinaariin ilmoittautuneille.


Lisätiedot

Viesti ry

toimisto@viesti.ri