Tapahtuman oletuskuva

SIIRTYY: Työvälineenä selkeä kieli: vierailu Kelan viestintään

20.5.2020 09:00

Kelan päätoimitalo

Päivitys 31.3.2020: Käynnissä olevan poikkeustilan vuoksi joudumme valitettavasti siirtämään vierailun syksyyn. Viestimme uudesta ajankohdasta pian.

 


 

Oletko kiinnostunut selkokielestä ja tekstien kehittämisestä? Tervetuloa Viestin vierailulle Kelaan 20.5.2020!

Kaikki Suomessa asuvat ovat jossain elämänsä vaiheessa Kelan asiakkaita. Asiointi Kelassa perustuu teksteihin kuten hakemuksiin, kirjeisiin, viesteihin ja päätöksiin. Palvelujen siirtyminen verkkoon lisää entisestään selkeän kielen tarvetta.

Kelan tekstien kehittämisohjelmassa (2020–2021) selkeytetään asiakkaille hankaliksi tiedettyjä tekstikokonaisuuksia. Vastaava kielenhuoltaja Jenni Viinikka kertoo, millaista on kielenhuoltajan työ ja miten tekstejä kehitetään Kelassa.

Syksyllä 2019 Kela julkaisi selkokielisen verkkosivuston, jolla kerrotaan Kelan etuuksista ja palveluista selkeästi ja lyhyesti. Selkokielestä hyötyvät etenkin ihmiset, joilla on vaikeuksia kielen tai ymmärtämisen kanssa. Viestinnän asiantuntija Heli Sjöblom avaa selkokielisen verkkosivun toteutusprosessia.

Tarjolla on aamiaista klo 8.45 alkaen. Vierailuun sisältyy mahdollisuus tutustua Alvar Aallon suunnittelemaan toimitaloon.

Huomio! Vierailijoiden henkilöllisyys tarkistetaan. Henkilöllisyyden todentajiksi käyvät ajokortti tai virallinen henkilöllisyystodistus (henkilökortti tai passi).

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Tapahtuma on Viestin jäsenille maksuton ja avoin vain Viestin jäsenille. Etkö ole vielä jäsen? Lue lisää Viestin jäsenyydestä ja liity viestijöiden yhteisöön!

Ajankohta

Alkaa:  

20.5.2020 09:00

Päättyy:  

20.5.2020 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kelan päätoimitalo

Nordenskiöldinkatu 12
Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet